Talangtruppen: Skyttefest i Sköllersta

Säsongens problem med Sköllersta var som bortblåsta, då ÖSKs talanger smärtfritt kunde boka in en vinst med hela 8-0.

ÖSK Ungdom fick stryk på hemmaplan i våras. Ett starkt A-reservlag rådde inte på Sköllersta  i distriktscupen. Men när det verkligen gällde blev det tredje gången gillt. Och det med ordentligt med råge dessutom. Hemmalagets eventuella förhoppningar om att få se en upprepning av matchbilden från ÖSKs senaste match mot IFK Sunne, då det tog hela 85 minuter för ÖSK att komma fram till första målet kom snabbt på skam.

Bra fart på högerkanten.

Redan efter sju minuters spel hade hemmafavoriterna hamnat i brygga efter det att Edvin Möller nickskarvat in en flack långboll från mittbacken Simon Karlsson. Och mer skulle det blir. Hemmalaget hade inte mycket att sätta emot då ÖSK anföll företrädesvis på sin högerkant. Adam Botvidsson har hela hösten haft bra fart under skorna och med Daniel Björnkvist bakom sig var det stormvarning till höger när snett-inåt-bakåt passningarna rev upp stora hål i hemmaförsvaret. Just en sådan passning låg bakom ÖSKs andra mål. Michael Jidsjö får kontroll över en boll som ser ut att vara på väg över kortlinjen och han hittar sedan Boris Lumbana (för dagen på det inre mittfältet), som enkelt kan bredsida in nummer två efter en kvarts spel.

Efter en halvtimmes spel är det sedan Adam Botvidsson som sliter sig loss och slår ett väl avvägt inlägg mot straffområdet, där Micke Jidsjö finns på plats för att nicka bollen i mål. Micke hinner även göra ÖSKs fjärde mål precis innan halvtid - den här gången elegant frispelad av Edvin Möller.

Andra halvlek - more of the same.

Andra halvlek ser sedan ut att börja där den första slutar. En helt ren Edvin Möller får dock för sig att han skall chippa bollen över Sköllerstas målvakt. Jättesnyggt om det går, men det gjorde det inte. Inledningen av den andra halvleken är annars Sköllerstas bästa. Laget kommer till en del avslutsmöjligheter, främst genom talangtruppsalumnin Fedja Jelecak, som är framme och oroar sina tidigare lagkamrater vid några tillfällen. Fedja, för dagen på topp i Sköllerstas laguppställning, är dock rätt ensam i angreppsförsöken och de gånger det ser ut att kunna bränna till är Peter Rosendal på rätt plats och kan avvärja.

Talangerna tar över.

Cirka 20 minuter in i andra halvlek tar ÖSK helt över intiativet igen - förmodligen har man hunnit bli rätt så trötta i hemmalaget vid det laget. ÖSKs femte mål kommer inte helt oväntat som resulatet av en fin kombination av firma Möller och Jidsjö. Micke nickskarvar en boll och Edvin springer igenom en rätt ihålig backlinje och gör mål. Några minuter senare gör han det igen i en situation som kanske skulle ha kunnat bli offsideavblåst, den här gången framspelad av Adam Botvidsson.

Inbytesmål.

ÖSKs sjunde skapas av de två inbytingarna Christopher Kihlgård och Jonathan Ring. Jonis slår en öppnande passning till Krille, som drar sig inåt och skjuter ett riktigt hårt långskott, som helt ställer Sköllerstas målvakt. Innan matchen är slut hinner ÖSK skapa ytterligare tre klara målchanser och Sköllersta en. Peter Rosendal för göra en brandkårsutryckning för att freda sitt mål från påhälsning efter det att Klas Björk frispelat den före detta KIFaren Martin Johansson. Att ta sig förbi Peter i en-mot-en situationer är inte det lättaste så bollen hamnar trots allt i Peters målvaktshandskar. Av ÖSKs tre chanser tar Edvins skott i ribban, Sköllerstas målvakt gör en kalasräddning på ett hårt skott av Jonathan Ring och Micke Jidsjö nickstyr i den 90:e minuten in en frispark slagen av Edvin Möller.

Firma Jidsjö och Möller skördar poäng.

Sammanfattningsvis får man väl säga, att det aldrig riktigt blev någon match efter ÖSKs tidiga ledningsmål. Hemmalaget verkade inte riktigt kunna bestämma sig för om man skulle fortsätta att försvara sig för att hålla siffrorna nere eller anfalla för att försöka få häng. Resultatet blev att ÖSKs offensiva spelare fick gott om utrymme och kunde komma till ett antal avslutslägen. Både Micke Jidsjö och Edvin Möller kunde tillgodoräkna sig tre mål och två målgivande framspelningar. Klart godkänt med andra ord. Adam Botvidsson har haft bra fart hela hösten och är tillräckligt irrationell för att sätta myror i huvudet på vilken försvarare som helst. På det centrala mittfältet tog den nykomponerade centrala duon Boris Lumbana och Sebastian Scharnke över på ett utmärkt sätt efter frånvarande Gustaf Lundholm (skadekänning) och Viktor Lindqvist (avstängd).

16-årig vänsterkant.

Vänsterkanten med de två 93-orna Kalle Holmberg och Axel By skapade inte lika mycket framåt som sina kolleger på högerkanten, men släppte å andra sidan inte fram speciellt mycket trafik på sin kant. Kalle skall nog i en ideal fotbollsvärld helst spela mer centralt för att helt kunna få utlopp för sitt kunnande. Backlinjen hade för dagen inte så mycket att göra mer än att understödja det offensiva spelet, vilket man lyckades med på ett bra sätt. Daniel Björnqvist spelar ju tidvis mer som ytter än som ytterback och Simon Karlsson fördelade bollarna på ett utmärkt sätt från sin position i försvarslåset. Peter Rosendal i ÖSK-målet hade en på det hela taget angenäm dag på jobbet, men fick trots allt några möjligheter att visa vilken utmärkt närkampsmålvakt han är. Dessutom förundras man över att han har någon röst kvar efter att ha hört honom stötta, dirigera och pusha sina yngre lagkamrater under matchens alla 90 minuter.