Talangtruppen: Revansch att utfordra.

Förstora bilden

Det enda lag som i år förmått att ta en trepoängare mot ÖSK Ungdom är Sköllersta IF. På Sköllervallen skall ÖSKs talanger försöka se till att udda blir jämnt och dessutom hålla trycket uppe på de två karlstadslagen i serietoppen.

Som vanligt vid den här tiden på året är det två lag med högst påtagliga poängbehov som möts i lördagsmatchen på Sköllervallen. Hos ÖSK hoppas man på att en stark slutspurt skall leda till serievinst eller åtminstonde en kvalplats. Hemmalaget slåss för fortsatt div 3-spel.

Sköllersta IF

Lördagens hemmalag inledde sin första (?) div 3-säsong mycket starkt och efter den tredje omgångens seger över ÖSK Ungdom på Behrn Arena var laget i allra högst grad med och slogs i serietoppen. Segern i våras mot ÖSK Ungdom är för övrigt inte den enda gången som laget slagit ÖSK. I den från förra året uppskjutna finalen av distriktscupen kunde laget med hjälp av några bonusstraffar hålla ÖSKs reserver stången och man tog sedan hem DM-titeln genom att besegra ÖSK i den efterföljande straffsparksläggningen.

När nykomlingsentusiasmen så småningom ebbat ut gick det dock något trögare och fram på höstsidan är laget på allvar indraget i den synnerligen hårda striden om att undvika den tredje nedflyttningsplatsen. För tillfället har laget halvfast mark under fötterna, men avståndet till IFK Örebro under strecket är bara 2 poäng och mellan dessa två lag hittar man IFK Sunne, som i den förra omgången höll på att lugga ÖSK Ungdom på poäng. Indragna i bottenstriden är väl också Adolfsbergs IK, som bara har två poäng till godo på Sköllersta.

För Jörgen Gustafssons lag är det således en hel del som står på spel och en repris på vårsäsongens seger skulle säkert sitta väldigt bra. Höstsäsongen har dock inte varit speciellt bra, med blott två segrar på hallsbergslagets konto. Senast blev det dessutom förlust på Våxnäs mot starka serieledarna Karlstad BK med hela 7-1. Men om sanningen skall fram om den matchen så var det betydligt jämnare än vad siffrorna antyder. Sköllersta höll ett 2-1 underläge i en dryg timme innan målen började rulla in.

Sköllersta höstmatcher.

Sköllersta IF - Örebro Syrianska BK 1-0

FBK Karlstad - Sköllersta IF 2-1

Sköllersta IF - IFK Örebro 1-2

IFK Ölme - Sköllersta IF 1-1

Sköllersta IF - IFK Sunne 0-2

Adolfsbergs IK - Sköllersta IF 1-0

Arboga Södra IF - Sköllersta IF 1-3

Karlstad BK - Sköllersta IF 7-1

ÖSK Ungdom

ÖSKs talanglag lyckades förra helgen få skägget ur brevlådan först på övertid. IFK Sunne stod för en taktiskt lyckad försvarsinsats och när laget dessutom tog ledningen såg det riktigt mörkt ut för ett för en gångs skull ineffektivt hemmalag. Adam Botvidssons mål med fem minuter kvar samt Micke Jidsjös ledningsmål på övertid räddade dock tre poäng till Örebro och som grädde på moset kunde sedan Christopher Kihlgård göra lagets tredje i typ den femte övertidsminuten.

Annars har ju målskyttet varit den sak som framförallt utgjort skillnaden mellan vårens lag och höstens. I våras gjorde laget 15 mål på 11 matcher och nu under hösten har man gjort 28 mål på de åtta matcher som hittills spelats. En starkt bidragande orsak till det förbättrade målskyttet har Michael Jidsjö varit. Micke, för hösten nedlånad från ÖSKs A-trupp, har snittat ett mål per match sedan han kom med i laget. Men minst lika viktigt är att han genom sin närvaro skapar chanser och möjligheter för sina lagkamrater. Något som bland annat Edvin Möller och Adam Botvidsson kunnat dra nytta av.

ÖSK Ungdoms höstmatcher.

Rynninge IK - Örebro SK Ungdom 1-1

Örebro SK Ungdom - Kungsör BK 1-1

Adolfsbergs IK - Örebro SK Ungdom 1-3

Örebro SK Ungdom - Örebro Syrianska BK 4-0

FBK Karlstad - Örebro SK Ungdom 1-3

Örebro SK Ungdom - IFK Örebro 6-4

IFK Ölme - Örebro SK Ungdom 0-6

Örebro SK Ungdom - IFK Sunne 3-1

För lördagsmatchen har Lasse Zetterlund tvingats till några ändringar i sin matchtrupp jämfört med den som var uttagen till Sunne-matchen. Mittfältet är hårt drabbat så tillvida att varken Viktor Lindqvist (avstängd) eller Gustaf Lundholm (skadad) kan vara med. Dessutom har James Frempong på nytt fått känningar i baksidan av ett lår och han står därför över denna match. Tillbaka i truppen är karlslundslånet Kalle Holmberg (landslagsspel med P16-laget förra veckan) samt den jämngamle försvararen Axel By.

Uttagen spelartrupp:

Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, Daniel Delgado, Karl Holmberg, Michael Jidsjö, Boris Lumbana, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal, Sebastian Scharnke, Axel Svedberg.

Sköllersta IF - ÖSK Ungdom

Sköllervallen, 12 sept, 13:00

 

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908