"Här hemma är vi inte vänliga mot våra gäster"

Förstora bilden

ÖSK tar emot guldjagande IFK Göteborg på onsdag klockan 20.00. Båda lagen har vunnit sina tre senaste matcher vilket borgar för en bra match. Läs tränare Sixten Boströms tankar inför matchen här.

Tränare Sixten Boström är mycket nöjd med lagets prestationer under höstsäsongen, inte minst de tre senaste matcherna där i tur och ordning Gefle, Hammarby och Kalmar besegrats.

 

—Man ska även komma ihåg att vi bara förlorat två av de senaste sexton matcherna i Allsvenskan, påminner Boström.  Han förutspår en tuff, fysisk match och understryker vikten av att de svartvita spelarna klarar av att stå upp i kampmomenten.

 

—Göteborgs spelare är mycket tuffa i närkampsspelet och på senare tid har det blivit en grej för dem vara mycket aggressiva, säger Boström. Han tror även den senaste omgångens resultat motiverar Göteborgs spelare ytterligare. 

 

—De ser nog sin chans att rycka ifrån lite, med tanke på att både Elfsborg och Kalmar förlorade senast, resonerar Boström.

 

I Göteborgs lag saknas lårskadade skyttekungen Tobias Hysén som gjort 14 mål i Allsvenskan iår. Lägg därtill sedan tidigare knäskadade Robin Söder och man inser att Göteborgs forwardsbesättning är åderlåten. Qvidinglånet Hannes Stiller och talangfulle Nicklas Bärkroth är truppens enda renodlade forwards i dagsläget. Boström tror ändå att ÖSK:s defensiv kommer sättas på hårda prov.

 

—Hysén är en målgörare och har varit bara under hela säsongen men jag tycker de har bra ersättare. Oavsett vem de spelar som forward imorgon kommer vi möta ett bra lag, säger Boström.

 

Frågetecken kring Olsen

 

Lagens möte under vårsäsongen slutade 1-0 till Göteborg. Boström anser dock att ÖSK gjorde en förhållandevis god insats och tror ÖSK har en god chans till revansch.

 

—Naturligtvis måste vi göra mål men annars gjorde vi en bra match, säger Boström. —Kanske måste vi göra allt vi gjorde lite bättre för att kunna slå dem, framförallt måste vi vara aggressiva och bestämda i vårt spel. Klarar vi det och håller ett bra passningsspel har vi en bra möjlighet att göra det till en tuff match för dem.

 

—Här hemma är vi inte vänliga mot våra gäster, säger Boström med ett skratt.

 

Skadeläget i truppen ser relativt bra ut. Frågetecken finns kring Kim Olsens och Eric Bassombengs medverkan men för övrigt är spelarna hela och friska. Glädjande nog gjorde Patrik Anttonen sin första riktiga fotbollsträning på mycket länge under tisdagen.

 

—Både Eric och Kim får vi testa imorgon för att se hur det känns för dem, för övrigt har vi en rätt så bra situation, säger Boström.

 

Avslutningen på Allsvenskan ser intressant ut med ÖSK på en femte plats, endast två poäng efter trean Kalmar. Boström tonar dock ner förväntningarna även om han medger att chansen finns till en pallplacering.

 

—Visst finns möjligheten, vi har sju matcher kvar att spela som alla andra lag. Men vi koncentrerar oss på vår målsättning som är att hamna i topp fem. Vi ska göra så bra vi kan i de här sju matcherna så får vi se hur långt det räcker, avslutar Boström.

 

 

David Rispoli Helling

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908