Knapp seger mot Dalkurd

Förstora bilden

ÖSKs reserver besegrade välspelande Dalkurd FF med 1-0 i en kylslagen match på Behrn Arena.

Onsdagens gäster Dalkurd FF från Borlänge är inte vana att förlora. I år blev det bara en förlust i seriespelet och i svenska cupen blev man knappt uddamålsbesegrade av Sirius från Uppsala och Superettan.

Att det finns såväl goda intentioner och kvalitet i laget visade man i mötet med ÖSKs reserver - ett motståndarlag, som till att börja med bestod av åtta elftedelar A-trupp och tre elftedelar talangtrupp. Dalmasarna (eller vad man nu skall kalla dem) spelade kontrollerat och finurligt på mittfältet, men hade inte tillräckligt med precision i sina avslut för att få in bollen bakom ÖSK-väggen Peter Westman. Denne gjorde en mycket bra match och räddade bland annat säkert vid några en-mot-en lägen.

ÖSKs mål kom i den 59:e matchminuten då Eric Bassombeng centralt plockade bollen av en intet ont anande motståndare. Eric avancerade och sköt behärskat in matchens enda mål. Dessförinnan hade Eric ställt till med en hel del besvär för gästernas försvar både längs höger- och vänsterkanten. Minuten efter sitt mål blev han sedan utbytt till förmån för James Frempong.

På den andra kanten, som alltså ibland var till höger och ibland till vänster, fick Marcus Astvald utlopp för sin löpstyrka. Jag tycker nog att något av hans inspel borde ha förvaltats på ett bättre sätt. I den så kallade boxen var det dock i allmänhet rätt tomt så när som på en ambitiöst jobbande Robin Staaf, som dock inte riktigt fick till det i avslutningsmomenten. Något mål borde han nog ha gjort på de chanser han och hans anfallskolleger skapade.

Den helt nykomponerade backlinjen hade en hel del besvär mot sina samspelta motståndare och skall nog vara tacksamma för att Peter Westman i målet hade en bra dag mellan stolparna.

Richard Nilsson som coachade laget tyckte efteråt att det varit en riktigt bra fotbollsmatch med två lag, som både gick in för att vinna. "Nästan som en tävlingsmatch" var hans omdöme. Även om Dalkurd hade något mer av spelet så var det ÖSK som skapade de hetaste chanserna. I sitt eget lag ville han främst framhålla de yngre spelarna som ju kommer från en div 3-miljö. Lagets yngste, den snart 16-årige Axel By, gjorde till exempel helt godkända 90 minuter som vänsterback.

Matchen sågs av en förvånansvärt stor publik med ett rätt massivt stöd för det gästande laget.

Matchfakta:

Örebro SK - Dalkurd FF 1-0 (0-0)

59. 1-0 Eric Bassombeng

Laguppställning.

Målvakt:

Peter Westman (k)

Backar:

Daniel Björnqvist (88), Bertin Zé, Glenn Holgersson, Axel By

Mittfält:

Boris Lumbana, Erik Nilsson (81), Per Johansson

Anfall:

Eric Basssombeng (61), Robin Staaf (82), Marcus Astvald

Ersättare:

Peter Rosendal (mv), Adam Botvidsson (88), James Frempong (61), Karl Holmberg (81), Edvin Möller (82)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908