Inför matchen mot Häcken och statistik efter 3 omgångar

Förstora bilden

Hela Örebro var i chocktillstånd efter förlusten med 2-3 mot Gefle igår kväll. Dags att vända blad och vakna upp igen

Gefle spelade taktiskt riktigt och behöver inte be om ursäkt för sina tre mål och viktiga tre poäng som ÖSK hade behövt. Redan från start märktes det att ÖSK inte hade den riktiga balansen i spelet. Och trots ett stort bollinnehav samt en ledning med 2-1 (målgörare Bedoya) efter 74 min, lyckades inte ÖSK täppa till bakåt och förlusten blev ett faktum när Lanto gjorde 2-3 i 87 min.

Läktarna tömdes ganska snabbt och det var tråkigt att publiken inte stannade kvar och stöttade grabbarna de sista 8 minuterna. Det kändes som att rullgardin drogs ner och spelarna fick en kollektiv kollaps.

I dagens NA var spelarbetygen nere på bottennivå, endast 21 poäng på 12 spelare. Botten är nådd och nu kan det bara bli bättre eller hur?

NU får vi lägga den här matchen till handlingarna och blicka framåt mot de tuffa matcherna som väntar de närmaste dagarna. Redan på torsdag ska det bli match på Rambergsvallen kl:19:00 mot BK Häcken som har startat riktigt bra. Senast blev det utklassning med en 5-1 seger på bortaplan mot Syrianska så de har en stor dos av självförtroende och glädje i truppen.

För våra grabbar gäller det verkligen att hämta mycket ny kraft och positiv energi och mycket revanschlusta. Det finns en stor potential i truppen, men nu gäller det att lagspelet börjar att fungera fullt ut så att alla lagdelarna arbetar tillsammans och att plocka fram den positiva fotbollen som vi längtar efter.

Häcken får nog räknas som klar favorit i matchen och våra grabbar får slå lite ur underläge. I vintras (14 febr.) förlorade ÖSK med 2-4 mot Häcken och vi fick se Ranégie var i målform redan då.

BK Häcken har startat bra och hade en knapp förlust mot Elfsborg med 2-1 i Borås. Efter det har de besegrat IFK Göteborg med 3-1 hemma på Rambergsvallen och Syrianska med utklassningssiffror 5-1 i Södertälje. Mathias Ranégie har klivit upp i toppen av skytteligan på 4 mål. I ÖSK finns det bara två spelare som gjort mål och det är Bedoya samt Haddad med två mål var.

I målvaktsligan föll Alvbåge ned från 100% i räddningsprocent till 57% med 3 insläppta mål och 4 räddningar. Källqvist i Häcken ligger på 79% med 4 insläppta mål och 15 räddningar.

Både ÖSK och Häcken har sammanlagt 5 varningar och inga utvisningar.

Tio spelare i respektive lag har startat de tre första matcherna.

ÖSK har använt 16 spelare och Häcken 18 spelare i de tre första omgångarna

.

Häcken har gjort hela 9 mål och utav dem har Ranegie gjort 4 mål på 5 skott, bra utdelning. ÖSK har bra fått in 4 mål

.

ÖSK har 12 skott på mål att jämföra med Häcken som har skjutit 17. ÖSK har sämre precision och har 19 skott utanför mål mot Häckens 13.

Ranégie är lång (196 cm) och tung (89 kg) samt målfarlig. Det blir en tuff nöt för Wikström att knäcka. Men han är nästan lika lång (195 cm) men väger 2 kg mer (91 kg). Räkna med att det kommer bli tuffa dueller i boxen.

Vår toppforward Haddad är 189 cm och väger 83 kg, vi får se vem som lyckas bäst i matchen.

Enligt uppgift så är planen inte i bästa skick och jag räknar med att våra grabbar kommer ge allt och lite till för att besegra Häcken på torsdag. Nu gäller det fullt fokus i minst 90 minuter.

Förra säsongen hamnade Häcken på 8:e plats efter en bra start med tätkänning så föll man ner i tabellen.

På hemmaplan tog de bara 21 poäng på 15 matcher och borta blev det 19 poäng.

Ranégie hamnade på 3:e plats i skytteligan med 12 mål. Paulinho hamnade på 13:e plats med 8 mål och måltjuven Henriksson på 17:e plats med 7 mål.

Publiksnittet hemma var bara 2 575 personer. Häcken är en av de rikaste klubbarna i allsvenskan och har drivit Gothia Cup sedan 1975. För två år sedan invigde de en ny flott träningsanläggning som du kan kika på deras hemsida.

ÖSK har spelat 43 säsonger i allsvenskan och har tagit 1408 poäng. Häcken gjorde sin debut i allsvenskan 1983 och det har blivit 10 säsonger, poängskörden har kommit upp i 293 poäng.

Häcken är en ung klubb som bildades 1940 i Kvillebäcken på Hisingen. Rambergsvallen är en gammal och sliten anläggning och den håller god division 1 standard! Under 2012 kommer den att rustas och vara klar säsongen 2013. Deras största problem är att få till ett större publiktryck i fotbollstokiga Göteborg. Kanske kommer det att vända när upprustningen är genomförd?

Lite statistik efter 3 omgångar

 Publik omg. 3:  51 875 snitt 6 484 personer/match 2011

                             36 550 snitt 4 569 personer/match 2010

Totalt                 228 187 snitt 9 508 personer/match 2011

                           130 454 snitt 5 436 personer/match 2010

Antal mål efter omg. 3: 64 snitt 2,7 mål/match 2011

                                         52 snitt 2,2 mål/match 2010

Mål i 1:a halvlek:  23  36 %

Mål i 2:a halvlek:  41  64%

Antal varningar: 73 snitt 3 per/match    2011

                             92 snitt 3,8 per/match 2010

Antal hemmasegrar: 11  46% av matcherna

Antal bortasegrar:        9  38% av matcherna

Oavgjorda:                     4  17% av matcherna

 

MFF och HIF har full pott på 9 poäng. Överraskningslaget Gefle ligger ensam på 3:e plats med 7 poäng. Häcken och ÖSK ligger på 6 poäng med några andra lag.

Häcken har Gefle hemma på Påskdagen och för ÖSK väntar topplaget Helsingborg på annandagen kl:15:00.

Jag själv ska vara på plats när ÖSK springer ut på Rambergsvallen och mitt uppdrag är att skriva på ÖSK Fotboll webben efter matchen. Det är min innerliga förhoppning att många ÖSK:are tar sig till matchen på torsdag.

KUBANERNA lägger sig inte ner och deppar, utan nu hämtar de ny kraft på samma vis om alla ÖSK spelarna helt säkert gör.

Uppmaningen är tydlig till alla KUBANER på Facebook:

"Riktigt tung förlust igår, men det är i dessa tider vi verkligen måste stå för det vi sjunger på läktaren, just Stolthet, Hjärta & Passion. Följ med till Göteborg på torsdag och stötta ÖSK till poäng i den svåra bortamatchen mot Häcken. Inga ursäkter, åk med till Göteborg!"

Nu är det verkligen viktigt att det blir många ÖSK:are på Rambergsvallen som kan lyfta våra grabbar på planen några nivåer genom sång, hejarop och klappningar. Matchen ska vinnas både på läktarna och på planen.

Nu gäller det att få fart på Örebroarna och få igång det positiva "fotbollspratet" som var innan matchen mot Gefle. Nu gasar vi mot nya spännande matcher under påskhelgen och förhoppningsvis med bra utdelning och många viktiga poäng till ÖSK.

Skriv gärna dina egna synpunkter och peppa  våra spelare på

.

Välkommen till Rambergsvallen på torsdag och Behrn Arena på måndag.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908