Inför hemmamatchen mot IK Uppsala

Efter förlusten mot Malmö FF i söndags är ÖSK i morgon tillbaka på Grönpepparparken för match i Elitettans 10:e omgång. Matchen börjar 19:00 och man möter 4:e placerade IK Uppsala.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

truppen:

 1. 3. Josefine Eklund
  7. Nora Thörngren
  8. Matilda Wennberg
  9. Emilia Andersson
  10. Ella Gunnarsson
  11. Cornelia Karlsson
  12. Sofia Westerlund
  13. Maja Eriksson
  14. Izabella Hurtig
  15. Nellie Thörngren
  16. Grace Wallin
  18. Moa Arlebo
  19. Amelia Olofsson
  20. Rebecka Mannström
  22. Emelie Alfredsson
  23. Jonna Dahlberg
  24. Selma Rajakangas
  26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är Klara Spångberg, Clara Heiche och dessutom Agnes Andersson med en lättare känning.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Efter vår analys av matchen i helgen så tar vi med oss en del positiva saker främst kopplat till vår inställning, ambition och vilja med boll. Sen har vi blickat framåt mot en ny vecka där vi ställt om fokuset och laddat om inför matchen i morgon. Som alla andra matcher i denna serien blir det viktigt att vi är påkopplade direkt och att vi vågar bedriva ett ordentligt duellspel. Dessutom att vi visar ett stort mod och hjälper varandra både offensivt och defensivt. Av Uppsala förväntar jag mig ett lag som kommer försöka pressa oss och som är väldigt markeringsorienterade. De vill ha mycket boll och jobbar med mycket rörelse i sitt spel.

IK Uppsala

Seriens andra Uppsala-lag spelade förra året i OBOS Damallsvenskan där de slutade näst sist på 19 poäng. I år tillbaka i Elitettan efter en säsong i högsta serien har de inlett med fem vinster och fyra förluster. Det ger dem 15 poäng och en 4:e plats, fyra poäng upp till Malmö FF på en 3:e plats och ytterligare en bit upp till tvåan Umeå IK samt ettan Alingsås FF som båda gjort ett litet ryck i tabellen.

De senaste två matcherna har laget en vinst och en förlust. I förra omgången en förlust mot Jitex BK och omgången dessförinnan en klar seger med 1-6 mot stadsrivalen Gamla Uppsala SK. Lagets målfarligaste spelare heter Clara Leffler som gjort fem mål på åtta matcher.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908