Inför bortamatchen mot Malmö FF

14:00 i morgon spelar damlaget borta mot Malmö FF. Här är förutsättningarna inför matchen.

Truppen:
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
11. Cornelia Karlsson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
21. Olivia Stråle
22. Emelie Alfredsson
23. Jonna Dahlberg
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är Klara Spångberg, Clara Heiche. Sofia Westerlund, Ella Gunnarsson och Ida Henriksson är alla på väg tillbaka från skadefrånvaro men bedöms inte vara tillräckligt redo för att åka med till Malmö.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
– Det har varit nog varit skönt för många med ett litet uppehåll från match. Vi har kunnat ladda batterierna och ta någon extra ledig dag. Men nu ska det bli kul med match igen och vi ser fram emot en rolig utmaning i att åka till Malmö, möta ett bra fotbollslag och försöka ta tre poäng. Det är klart att det kan finnas en viss anspänning men det är ändå bara fotboll, oavsett vilka som står på andra sidan. Spelmässigt kommer det bli viktigt för oss att jobba med vårt anfallsspel. Vi vill inte fastna i långa perioder av försvarsspel och när vi sedan vinner bollen så tappar vi den snabbt igen. Vi behöver våga bjuda upp när vi har bollen helt enkelt.

Malmö FF
Malmö FF är precis som ÖSK nykomlingar i årets Elitettan och var inför säsongen en av favoriterna att gå upp till OBOS Damallsvenskan enligt många. Efter en lite trög start har MFF kommit igång ordentligt och kommer till morgondagens match med fyra raka segrar i seriespelet. I tabellen ligger man på tredje plats och bästa målskyttar är Anna Plantin och Ema Paljevic som båda står på tre fullträffar.

Sändning
Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908