Mållöst i Landskrona

På ett soligt Landskrona IP tog sig ett för dagen rödklätt ÖSK an serieledande Landskrona BoIS. ÖSK blev tillbakapressade under stora delar av matchen men lyckades hålla nollan tack vare ett hårt arbete i försvarsspelet. Inte heller blev det några mål framåt och matchen slutade 0-0.

Från tisdagens derbyseger gjorde Christian Järdler tre förändringar i startelvan. Adam Bark, Oskar Käck och Niclas Bergmark klev in från start i stället för Peter Gwargis, avstängde Valgeir Valgeirsson och skadade Sebastian Crona.

Hemmalaget inledde matchen bäst och hade mycket boll till en början. ÖSK tog sig in mer och mer i matchen och hade ett par halvchanser att ta ledningen i den första halvleken. Även Landskrona hade chanser, framför allt under de sista minuterna före halvtid, men lyckades inte överlista Påhlsson som stod för en fin instas i ÖSK-målet.

I den andra halvleken fortsatte Landskronas bollinnehav medan ÖSK var kompakta och gjorde det besvärligt för hemmalaget att ta sig fram. Mot slutet av matchen märktes det att spelarna tröttades av när bolltempot sjönk och misstagen ökade.

Glädjande för ÖSK var att Samuel Kroon idag hoppade in och var tillbaka i spel efter den skada han ådrog sig i seriepremiären.

ÖSK höll tätt hela matchen och kunde därmed inkassera säsongens första hållna nolla. Detta var serieledande Landskronas första poängtapp på hemmaplan.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 23 maj kl. 19.00 hemma mot Utisktens BK.

Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: -
Varningar: Påhlsson, Strid.
Hörnor: 6-1
Byten ÖSK: Bark ut - Kroon in (64'), Saeid ut - Gwargis in (73'), Käck ut - Shagaxle in (85'), Barsoum ut - Hansemon in (85')
Byten Landskrona: Dzabic ut - Sachpekidis in (69'), Fosuhene Asare ut - Burakowsky in (69'), Edvardsson ut - Mohamed in (78'), Sundberg ut - Strid in (90+5')
Domare: Tess Olofsson, Viktor Sundberg (ass), Jonas Dahl (ass) & Arianit Abazi (4:e)
Publik: 3 047