GUSK tog alla poängen

På ett sommarvarmt Behrn Arena tog ÖSK i dag emot Gamla Uppsala SK för sin andra raka hemmamatch. Uppsala-laget rivstartade matchen och efter sex minuter stod det 0-1 efter ett självmål. ÖSK jämnade ut och tog över spelet men fortsatt 0-1 i paus. Till den andra halvleken är det ÖSK som flera gånger närmade sig ett kvitteringsmål. Men när det inte kom kunde istället GUSK göra 0-2 genom Jennifer Sjösten vilket också blev slutresultatet.

Åter tillbaka på Behrn Arena efter onsdagens oavgjorda match mot Sundsvalls DFF. Denna gången var sommaren här på riktigt och solen värmde på rejält. Matchen inleddes dock inte med ett värmande spel från ÖSK då det var ett övertag från GUSK direkt. Redan i den första minuten skapade man en hörna. En hörna som ÖSK inte hade några problem att försvara sig på men desto större problem hade man i minut sex när GUSK spelade en låg boll in i straffområdet från vänster. Bollen missade flera spelare innan den oturligt sparkades in i eget mål av Nellie Thörngren på den bortre stolpen.

Efter målet lyfte sig ÖSK direkt och tog över spelet. Ett bättre bollinnehav och dessutom skapade man sina två första chanser. Den första fick Izabella Hurtig som ungefär från straffområdespunkten sköt på volley, dock i täckande GUSK-försvarare. Sedan tog sig Amelia Olofsson runt på vänsterkantens kortlinje men avslutet från en snävvinkel räddades till hörna, som GUSK efteråt inte hade problem att försvara sig emot. Det var ett rakare, tuffare och mer offensivt ÖSK men utan att få till det sista som behövdes för kvittering. Däremot så fort GUSK fick möjligheten att spela bollen in i ÖSK:s straffområde var Uppsala-laget snäppet hetare, ÖSK nu dock mer noggrannare i sitt försvarspel.

Närmast att sätta dit kvitteringen och med den bästa målchansen för ÖSK är Amelia Olofsson som i den 43:e minuten kämpade sig till ett läge inne i straffområdet, men Caroline Forsgren i motståndarmålet stod på rätt plats och räddade avslutet. Ställningen 0-1 stod sig där med till paus.

Efter en trevande inledningan av andra halvlek var det ÖSK som skapade den första chansen i den 53:e minuten. Selma Rajakangas hittade en fri Hurtig som kom i en andra våg och avslutade direkt. Men återigen en räddning från GUSK-målvakten. ÖSK fortsatte att försöka gå framåt för en kvittering men oftast och genomgående i matchen var det där sista frånvarande. Man hade lägen där man kunnat spelat sig förbi GUSK men passningarna hittade inte rätt. Istället är det GUSK som mot slutet igen visade sin tyngd i straffområdet. I den 81:a minuten gjorde Jennifer Sjösten 0-2 efter att det på en hörna blivit stökigt med mycket folk och ÖSK ej kunnat få bort bollen.

Trots ett tvåmålsunderläge gjorde ÖSK ett sista försök till att hitta en reducering. Man vann flera frisparkar på offensivaplanhalvan och skickade upp det man hade. Närmast blev det dock på en hörna i matchens sista minut. Ännu en gång rörigt med mycket folk i straffområdet och bollen är så när att gå i mål för ÖSK. Den låg fri nära mållinjen men GUSK-spelare hann först och kunde rensa undan. Det blev det sista läget och ÖSK får inga poäng med sig från Behrn Arena denna gången.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 11 maj borta mot Jitex BK.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Min första tanke är att det är väldigt tråkigt att förlora. Jag tycker vi steppar upp enormt sett från förra matchens prestation och tycker väl att vi förtjänar mer i den här matchen. Sen är det små marginaler och vi missar lite för mycket i våra sista passningar. Där missar de inte lika mycket men i slutändan gör de två tursamma mål och vi får lite liknande lägen men bollen går inte in får oss. Så det är surt men det är fotboll.

- Med den här attityden, viljan och drivet att föra matcher som vi visar igen så kommer det generera flera poäng framöver. Vi måste fortsätta trycka på att inte bli för forcerade och slå de svåraste passningarna utan ha lite högre marginal i vårt anfallspel så kommer det komma.

Resultat: 0-2 (0-1)
Mål: Självmål (6'), Jennifer Sjösten (81')
Byten ÖSK: Hurtig ut - Hyttinen in (70'), Rajakangas ut - Dahlberg in (70'), Nora Thörngren ut - A. Andersson in (74'), Dahlberg ut - E. Andersson in (74'), Olofsson ut - Eriksson in (90'+).

ÖSK:s startelva:
26. Ellen Portugués
20. Rebecka Mannström - 3. Josefine Eklund - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 8. Matilda Wennberg (K) - 7. Nora Thörngren - 16. Grace Wallin
14. Izabella Hurtig -  19. Amelia Olofsson - 18. Moa Arlebo

1. Lundberg Vesterlund, 6. A. Andersson, 9. E. Andersson, 13. Eriksson, 17. Hyttinen, 21. Stråle,
23. Dahlberg.

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.