Tre nya poäng mot IK Brage

Dagens motstånd på Behrn Arena var det inför matchen obesegrade IK Brage. Den första halvleken bjöd på två lag med liknande spelsätt, vilket resulterad i 45 jämna minuter. ÖSK drog däremot det längsta strået genom Kalle Holmberg som gjorde 1-0. Till den andra halvleken var det vänsterbacken Tobias Bjørnstad som utökade till 2-0 innan Brages Ieltsin Camoes kunde reducera för 2-1. Men ÖSK kunde hålla ut och säkra sin andra raka hemmaseger.

Andra raka hemmamatchen för ÖSK som i dag nästan ställde upp med samma startelva som senast i vinsten mot Varbergs BoIS. Enda skillnaden var att Niclas Bergmark fick chansen bredvid Lucas Shlimon istället för avstängde Sebastian Crona.

Matchen började i ett högt tempo och redan inom två minuter hade lagen skapat sina första chanser. Lucas Shlimon drev bollen framåt och avslutade innan straffområdeslinjen. Dessvärre på egen spelare och kontring i motsatt håll för Brage som avslutades med ett skott mot Malte Påhlssons bortre stolpe. ÖSK målvakten fick där med tidigt freda sitt mål och hitta in i matchen direkt. ÖSK:s press var även den hög i inldeningen och flera gånger vann man bollen i Brages uppspelsfas. Detta var även upprinnelsen till två klara lägen för Kalle Holmberg i straffområdet. Första avslutet efter en nerbröstning av Bergmark blockerades av Brage-försvare medan det andra avslutet inte ens kom. Holmberg gick i djupled men passningen från Shlimon till en fri Holmberg gick inte att kontrollera för anfallaren.

Två jämna lag med lika spelsätt gjorde att matchen blev den samma. Däremot var det ÖSK som kändes farligare med sitt bollinnehav och press. I 16:e minuten är det dock Brage som slår en långboll mot anfallaren Nyarko som hinner före ÖSK:s mittbackar. Han får ett avslutsläge i en snäv vinkel och bollen gick utanför. Efter den chansen är det återigen övertag för ÖSK som fortsatte att skapa chanser. Man får också utdelning för sin fina inledning när Holmberg till slut får sitt fria läge framför målvakten med bollen under kontroll. 1-0 ÖSK i den 30:e minuten efter ett säkert avslut från anfallaren.

Efter målet går tempot ner en aning och ÖSK med sin ledning kan vara mera metodiska och lugna i sitt spel. Samtidigt tar Brage över en del av bollinnehavet men ÖSK lägger sig lite lägre i sina försvarsblock och kan hålla ut. 1-0 står sig till paus.

En mer avvaktande start på den andra halvleken ändrade ÖSK:s vänsterback Tobias Bjørnstad på när han från pass av Holmberg sköt 2-0 till ÖSK framför Västra Stå i den 52:a minuten. I den 59:e minuten kunde det även blivit 3-0 till ÖSK efter att Adam Bark och Peter Gwargis kombinerat sig på vänstersidan för att starta en tre-mot-två kontring. Tillslut kom bollen och läget hos inbytte Victor Backman men avslutet utanför.

Brage hade svårt att skapa lägen mot ett hårt kämpande ÖSK försvar under stora delar av andra halvlek. ÖSK fick flera omställningslägen men kunde inte förvalta dem och istället får Brage in ett reduceringsmål. Detta efter ett inlägg som nickas ner till Ieltsin Camoes som fri kan avsluta i målet bakom Påhlsson. 2-1 i den 86:e minuten men närmre än så kommer inte Borlänge-laget som i och med det får se sig besgerade för första gången i år. ÖSK inkasserade tre nya poäng och sin andra raka hemmaseger.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 5 maj kl. 15.00 borta mot Östersunds FK.

Resultat: 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Holmberg (30'), 2-0 Bjørnstad (52'), Camoes (86')
Byten ÖSK: Saeid ut - Backman in (54'), Gwargis ut - Käck in (74'), Bark - Hansemon in (74'), Valgeirsson ut - Shagaxle in (93')