Efterlängtad 3-1 seger mot Varberg

På måndagskvällen tog ÖSK emot Varbergs BoIS hemma på ett kyligt Behrn Arena. På tilläggstid i första halvlek nickade Saeid in 1-0. Gästerna kvitterade med knappa timmen spelad. Under sista matchens slutkvart kunde Saeid göra 2-1 och Holmberg 3-1. ÖSK kunde där med inkassera säsongens första trepoängare.

I jakten på att spräcka nollan i poängkolumnen valde Järdler att mönstra en startelva där, Barsoum uteblev skadad, Bergmark och Backman lämnades på bänken jämfört med senaste förlusten mot Öster. In från start kom i stället Gwargis, Modig (säsongsdebut) och Bark. Gästerna Varberg startade med samma manskap som i deras senaste vinstmatch mot Östersund.

Matchen inleddes med ett stort bollinnehav för de svartvita medan Varberg backade hem och satsade på lågt försvarsspel. I den nionde minuten kom matchens första skott på mål efter att Shlimon drivit upp bollen centralt i en kontring. Lucas hittade ut med bollen till Björnstad på vänsterkanten som tog ett oväntat distansskott med vänstern men Andersson i bortamålet räddade utan större bekymmer. I den 18:e minuten fick Bark chansen i straffområdets högre del och hans skott smet så när förbi en skymd Andersson men bortakeepern räddade i sista stund och returen undan av försvarare till en resultatlös hörna. Några minuter senare var det gästernas tur att hota offensivt. Efter uppspel på vänsterkanten och ett bortstyrt inlägg fick Kurochkin fritt läge mot öppet mål från bara några meter men anfallaren sparkade hål i luften till hemmapublikens glädje.

I den 30:e minuten kom matchens så långt bästa målchans, ett Varberginlägg från högerkanten skarvades vidare och framför mål tog Bjerkebo emot och sköt hårt från nära håll men Påhlsson lyckades rädda med ansiktet. Malte sågs över efter situationen men kunde spela vidare. Några minuter senare fick Holmberg chansen med ett nickläge från mitten av straffområdet men bollen tätt utanför högra stolpen. På tilläggstid i första halvlek uppstod ett sista läge för ÖSK. Ett perfekt vänsterinlägg av Gwargis svepte rakt igenom straffområdet och på bortre stolpen kunde Saeid nicka in 1-0. Strax därefter blåste domaren av för halvtid och svartvit ledning 1-0.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när det höll på att bli repris på 1-0 målet. Gwargis med ett fint vänsterinlägg till Holmberg som mötte med huvudet men Kalles nick gick decimetern utanför mål. I den 56:e minuten fick Varberg en halvchans efter att ÖSK-försvaret inte fått undan en rensning ordentligt. Tokich drog till från distans och bollen stenhårt intill den första stolpen och Påhlsson fick plocka bollen ur nät och 1-1 var ett faktum. Några minuter senare gick Tokich omkull i straffområdet men i stället för straff varnades bortaanfallaren för filmning. ÖSK tog tag i matchbilden och låg på framåt för ett 2-1 mål men den sista passningen saknade oftast rätt adress. Med kvarten kvar spelades en boll in från vänsterkanten av Björnstad och via skarv Holmberg tvingades Andersson till en reflexräddning. Men på returen höll sig Saeid framme och tryckte in 2-1 i mål.

I den 79:e minuten föll Crona olyckligt på mittplan och råkade ta bollen med handen, hans andra gula kvällen och ÖSK decimerades till 10 man. Varberg satte högsta fart framåt för en kvittering men utan att få till någon snabb utdelning. I den 82:a minuten uppstod en kontring och inhoppande Backman spelade bollen snett inåt bakåt från vänsterkanten och Holmberg mötte perfekt med bredsidan och skickade in 3-1 i nättaket! Ett förlösande mål. Varberg flyttade upp rejält under matchens återstående minuter men lyckades inte förmå mer än några distansskott som inte var nära att gå in. Efter sju minuters tillägg blåste domaren av matchen och de knappa 3000 besökarna kunde jubla åt säsongens första svartvita trepoängare efter 3-1.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Tobias Linderoth med att ge sin syn på matchen. ”Första halvlek var jämn, och vi tar inte vara på våra chanser. Sen släpper vi in ett psykologiskt viktigt 1-0 mål tyvärr”. Linderoth var nöjd med hur hans lag kom ut i andra halvlek och fick kvitteringen och såg spelmässigt bra ut. ”Sen släpper vi in ett skitmål”. ÖSK var det effektivare laget ikväll och ville mest. ÖSKs Christian Järdler gav därefter sin syn på matchen. Han var jätteglad över vinsten och insatsen i stort. ”Det var tryck på oss idag efter tre raka förluster”. Han var nöjd med första halvleks stora bollinnehav och mycket nöjd med 1-0 precis före paus. ”Efter 1-1 var det en karaktärsprövande tid där spelarna gör det bra och på 2-1 har vi marginalerna med oss, som vi förtjänat tycker jag”. ”På slutet försvarar vi oss mot deras långa spelare och gör det bra med 10 man”.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 28 april kl. 15.00 hemma mot IK Brage.

Resultat: 3-1 (1-0)
Mål: Saeid 45+1’, Tokich 56’, Saeid 76´, Holmberg 82´,
Varningar: Zackrisson, Shlimon, Vidjeskog, Crona, Gwargis, Tokich,
Utvisningar: Crona
Hörnor: 3-2
Byten ÖSK: Peter Gwargis ut – Victor Backman in (74’), Adam Bark ut – Niclas Bergmark in (83’), Kalle Holmberg ut – Theodor Hansemon in (86’).
Byten Varberg: Aulon Bitiqi ut – Liam Olausson in (69’), Marc Tokich ut – Diego Montiel in (76’), Isak Vidjeskog ut – Oliver Silverholt in (90+3’).
Domare: Erik Mattsson, Abdelmasihh Gergess (ass.), Viktor Sundberg (ass.) och Tobias Haane (fjärde).