Inför hemmamatchen mot Varbergs BoIS

Foto: Bildbyrån / Jonas Ljungdahl

Ny hemmamatch väntar för herrlaget som tar emot Varbergs BoIS i morgon klockan 19:00.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Truppen:

  1. 1. Malte Påhlsson
    2. Tobias Bjørnstad
    3. Oskar Käck
    4. Erik McCue
    5. Jesper Modig
    6. Sebastian Crona
    7. Elias Barsoum
    8. Mohammed Saeid
    9. Peter Gwargis
    10. Victor Backman
    12. Theodor Hansemon
    13. Daniel Strindholm
    15. Niclas Bergmark
    17. Kalle Holmberg
    22. Lucas Shlimon
    24. Wessam Dukhan
    27. Valgeir Valgeirsson
    28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga till matchen är den skadade trion Hamse Shagaxle, Linus Alperud och Samuel Kroon.

Huvudtränare Christian Järdler:
- Det känns i truppen att vi vill visa att vi är bättre än de senaste resultaten visar och att vi vill ta revansch för det. Hemma på Behrn Arena hade vi ett starkt facit ifjol och vi vill hitta tillbaka till känslan av att vi är starka på hemmaplan genom att göra en bra match i morgon. Under den senaste veckan har vi haft bra längre möten där vi tillsammans sett över vad vi behöver förbättra. När man kommer från tre raka förluster behöver man skruva på saker och då finns det lite olika val för mig som tränare. Därför kan det bli en del byten i startelvan till i morgon, där det gäller att hitta de spelare som vi tycker har bäst form just nu.

– Varberg är ett välorganiserat och fysiskt starkt lag, som Tobias Linderoths lag ofta är. De är tydliga i sin idé och jag förväntar mig att vi kommer behöva hantera en del långa inkast och mycket dueller. Där behöver vi vara starka i vårt eget straffområde, ta bort bollar och även vara bra i duellspelet. Vi vill ha grepp om matchbilden och ha ett frejdigt anfallsspel. Vi har pratat mycket om att göra saker enklare och att försöka ta oss in i offensivt straffområde oftare, där matcherna avgörs. Samtidigt vill vi ha längre anfall i den här matchen än vad vi hade mot Öster, där vi hade alldeles för korta anfall och blev av med bollen för snabbt.

Om Varbergs BoIS

Under 2023 slutade Varberg på sista plats i Allsvenskan vilket innebar degradering. Under årets säsong har man tagit tre poäng på de inledande tre matcherna. Detta genom en seger mot Östersunds FK och två förluster mot IK Brage respektive Östers IF.

Matchen sänds på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908