Förlust borta mot Öster

På tisdagskvällen klev ÖSK in på Visma Arena i Växjö för möte med Östers IF. Efter en mållös första halvlek gjorde Seger 1-0 för hemmalaget tidigt i den andra halvleken. ÖSK jagade kvittering men i matchens slutskede spikade Rodic slutresultatet till 2-0.

Inför kvällens match valde Järdler att göra två ändringar jämfört med förlusten mot Sandviken, McCue och Saeid in medan Bark och Gwargis fick infinna sig på bänken. Matchen inleddes kontrollerat av båda lagen där hemmalaget rullade mycket boll på mittplan men utan att komma någonstans. I den 19:e minuten skapades matchens första målchans när Bergmark-Wiberg stormade runt på Östers vänsterkant och bröt in och tog avslut men skottet högt över Påhlssons ribba. Några minuter senare höll Bergmark-Wiberg sig framme igen och fick bollen serverad snett inåt bakåt i mitten av straffområdet men denna gång sköts bollen tätt utanför högerstolpen. Öster fortsatte att trycka på och Mörfelt avlossade ett lågt och hårt avslut från vänsterkanten men bollen i burgaveln.

ÖSK hade svårt att få till något anfallsspel och lyckades bara med korta sekvenser av bollinnehav innan Öster återtog bollen. I den 35:e minuten sköt Kusu från distans men Påhlsson räddade utan att släppa retur. På tilläggstid i första halvlek tog sig Aliev fram i straffområdet och sköt från snäv vinkel men bollen återigen utanför och 0-0 på resultattavlan när domaren blåste för halvtidspaus.

Andra halvlek hann knappt börja innan Påhlsson tvingades till en kanonräddning efter att Aliev avslutat från centralt läge efter ett kvickt inspel från vänsterkanten. I den 48:e minuten fick ÖSK-bekante David Seger bollen strax utanför straffområdet och drog till med ett hårt och lågt skott som smet in intill bortre stolpen och 1-0 Öster. Järdler valde att göra två byten strax därefter när Gwargis och Bark sattes in i jakten på kvittering.

Det var dock Aliev som fick matchens nästa målchans, efter ett inspel från höger sköt han rakt på Påhlsson från bra läge. Med kvarten kvar fick Holmberg chansen i straffområdet, han dribblade sig fram och sköt ett lågt skott men Wallinder i hemmamålet var kvickt nere och räddade. I den 87:e minuten fick Rodic chansen att punktera matchen när han kom fri med Påhlsson men Malte gjorde en bra räddning och höll hoppet om poäng uppe. Två minuter senare var det dock rullgardin ner när samme Rodic dribblade sig förbi sista försvarare i straffområdet och skickade upp 2-0 i nättaket med en yttersida. Fler mål blev det inte och i och med det tvingades de svartvita inkassera säsongens tredje raka förlust i Superettan.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 22 april kl. 19.00 hemma mot Varbergs BoIS.

Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: Seger 48’, Rodic 88’.
Varningar: Aliev, Kusu, Valgeirsson, Björnstad, Ljung
Hörnor: 10-5
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Peter Gwargis in (57’), Victor Backman ut – Adam Bark in (57’), Sebastian Crona ut – Wessam Dukhan in (77’), Tobias Björnstad ut – Oskar Käck in (77’), Mohammed Saied ut – Theodor Hansemon in (86’).
Byten Öster: Albin Mörfelt ut – Vladimir Rodic in (80’), Daniel Ljung ut – Tatu Varmanen in (86’), Alibek Aliev ut – Oskar Gabrielsson in (89’).
Domare: Fikret Buqa, Hana Mohammad Saleh (ass.), Elis Kvirgic (ass.) och Barech Afzal Khan (fjärde).