Historisk seger i premiären

Idag var det dags för seriepremiär i Elitettan. ÖSK tog i sin första elitmatch på damsidan emot Lidköpings FK hemma på Behrn Arena. Hemmalaget började i sedvanligt högt tempo och gick framåt direkt efter avspark. Redan efter 29 sekunder var det första tävlingsmålet för denna säsong gjort. 1-0 genom Cornelia Karlsson. Samme Karlsson skulle också göra 2-0 till ÖSK innan paus. Till den andra halvleken kom Lidköping ut starkt och kvitterade i den 48:e minuten. Närmre än så kom dock inte gästerna och slutresultatet 3-1 samt en historisk seger fastställde Ella Gunnarsson i den 75:e minuten.

ÖSK:s guldlag från förra säsongen inledde sin första tävlingsmatch i år, tillika sin första elitmatch, lika starkt som man avslutade förra tävlingssäsongen. Direkt efter avspark gick man framåt genom Emelie Alfredsson på högerkanten som levererade ett farligt inlägg. Efter en trasslig situation kring straffpunkten är det förra årets måldrottning Cornelia Karlsson som får till ett avslut mot den bortre stolpen och in i mål. Därmed 1-0 till ÖSK redan efter 29 sekunder. Efter drömstarten skapade också ÖSK nästa målchans. Denna gång är Karlsson frispelad vid straffpunkten, från vänsterkanten av Izabella Hurtig, men avslutet mitt på Lidköpings målvakt.

Efter chockinledningen kommer Lidköping in mer i matchen och jämnar ut den. Det var trots det återigen ÖSK som skapade nästa läge. I den 11:e minuten återskapade man förra målchansen fast med Ella Gunnarsson som regissör för inspelet från vänster. Dock är avslutet från Karlsson ännu en gång mitt på målvakten. Sett till bollinnehav var det jämnt de första 25 minuterna men ÖSK hade ett övertag i mål och målchanser. Även Gunnarsson var nära med en nick som tvingade målvakten till en räddning.

Efter en period av stiltje gällande målchanser var det ÖSK som skulle bryta upp det och hotde i motståndarnas straffområde. För tredje gången gillt på ett inspel från vänster hann Karlsson före sin motståndare för 2-0 ÖSK i den 36:e minuten. Det resultatet skulle också stå sig till paus och ÖSK kunde gå in för vila med en stark första halvlek i Elitettan bakom sig.

Till den andra halvlekn gjorde gästande Lidköping ett byte vilket gav resultat direkt. Efter en frispark till höger om straffområdet kom en reducering genom Ida Ahlbom och 2-1 i den 49:e minuten. ÖSK lät inte det tidiga målet påverka deras spel nämnvärt och skapade i efterföljande minuter flertalet halvchanser. Närmast var Gunnarsson som efter ett inlägg från Emelie Alfredsson hade öppet mål när bollen gick förbi Lidköpings målvakt, tyvärr gick den även förbi Gunnarsson.

Inbytte Emilia Andersson var även hon nära att utöka ledningen i en av sina första aktioner men avslutet hade mer att önska. Dock skulle det inte dröja länge till innan ett 3-1 mål fanns att rapportera. Detta då Ella Gunnarsson i den 75:e minuten nådde högst vid första stolpen på en hörna signerad Emelie Alfredsson. Målet innebar en trygghet för ÖSK som kunde relativt säkert spela av resterande minuter på matchklockan. 3-1 blev slutresultatet i denna historiska premiärseger för ÖSK.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 20 april kl. 15.00 borta på Mjörnvallen mot Allingås IF FF.

Resultat: 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Cornelia Karlsson (1'), 2-0 Cornelia Karlsson (36'), 2-1 Ahlbom (48'), 3-1 Gunnarsson (75').
Byten ÖSK: Olofsson ut - E.Andersson in (67'), Hurtig ut - Wallin in (67), Gunnarsson ut - Arlebo in (77), Nora Thörngren ut - Eriksson in (89'), A. Andersson ut - Stråle in (89')