Oavgjort mot Västerås efter en kämparinsats

I ett soligt Västerås spelade idag ÖSK en träningsmatch och ett E18-derby mot allsvenska Västerås SK. Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen hade inom de första tio minutrarna skapat målchanser. Det lag som först tog tillvara på chanserna var ÖSK som genom Kalle Holmberg kunde runda målvakten och enkelt sätta dit 0-1 efter en Västerås bjudning.

Efter ledningsmålet steppade Västerås upp sitt spel och tvingade ÖSK till ett hårt arbete i försvaret. I den 22:a minuten skapade hemmalaget ett trippel läge där det sista avslutet går i ribban och sen ut. Den offensiva pressen fortsatte och minuter senare i den 24:e minuten kom kvitteringen för Västerås. Detta efter en nickskarv från Västerås anfallare Jabir Abdihakim Ali och via Jesper Modig in i mål bakom en chanslös Malte Påhlsson. Dessvärre var olyckan framme igen kort efter kvitteringsmålet men denna gången i skadeväg när Mohammed Saeid tvingades kliva av.

I den 39:e minuten ljusnade det för ÖSK:s del när man egentligen för första gången sedan ledningsmålet kom i ett anfall mot Västerås målet. Efter fint förarbete av Victor Backman och Valgeir Valgeirsson på högerkanten får Samuel Kroon ett avslutsläge i straffområdet. Avslutet med högern letade sig in via bortre stolpen för 1-2 ÖSK, vilket stod sig till pausvila.

Till den andra fortsatte Västerås sin press mot ÖSK och man skapade flera chanser att kvittera men ett uppoffrande ÖSK försvar med Malte Påhlsson i spets stod upp bra och höll tätt nästan hela vägen. För i matchens sista minut får tillslut Västerås in en kvittering och matchen slutar oavgjort 2-2.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi får idag möta ett bra Västerås som sätter upp ett högt tempo från start. De spelar med sitt man-man spel vilket vi var beredda på och gör att tiden med bollen får oss blir väldigt kort, yttorna blir små och spelarna har alltid en motståndare nära sig. Det var dock supernyttigt att få en sån här match och tempohöjning i denna delen av säsongen. Jag tycker också att Västerås är ett bättre lag i år än förra året så en bra match att få nu. Med det sagt hade vi hoppats mer av vårt anfall med mer bollinnehav och längre anfall, vi försöker men det tar ofta slut för fort. Däremot gör vi två mål och det andra ett väldigt snyggt mål av Valgeir och Samuel där vi spelar oss igenom deras försvar.

- Främst tar vi med oss att vi inte ger oss. Vi springer, tacklas, kämpar och spelar med ett stort hjärta där ute. Vi spelar som ett lag och gör allt för att försvara vårt mål. Alla med en vit tröja gör allt de kan för att laget ska vinna denna matchen och det gick ju nästan hela vägen.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s herrar spelas fredag 22 mars kl. 14:00 då vi möter Djurgårdens IF borta på Lidingövallen.

Statistik
Resultat: 2–2 (1–2)
Målskyttar ÖSK: Kalle Holmberg (12'), Samuel Kroon (39')
Byten ÖSK: Saeid ut - Dukhan in (31'), Shlimon ut - Shagaxle in (75'), Bjørnstad ut - Käck in (75'), Backman ut - Mokédé in (79'), Modig ut - Hansemon in (83'), Holmberg ut - Fousseni in (90'), Kroon ut - Swartling in (90').

ÖSK:s startelva:
1. Malte Påhlsson
– – – – – – – – – –
15. Niclas Bergmark
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
– – – – – – – – – –
25. Valgeir Valgeirsson
22. Lucas Shlimon
16. Mohammed Saeid
2. Tobias Bjørnstad
– – – – – – – – – –
11. Samuel Kroon
17. Kalle Holmberg (K)
10. Victor Backman

Ersättare:
13. Daniel Strindholm (mv)
3. Oskar Käck
6. Wessam Dukhan
12. Theodor Hansemon
14. Hamse Shagaxle
18. Bilal Fousseni
20. Charlie Swartling
99. Malïk Mokédé

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908