Seger mot J-Södra efter mål av Saeid

Efter att Svenska Cupen tog slut för ÖSK förra helgen var det återigen dags för träningsmatch. För motståndet denna lördag stod Jönköping Södra IF som efter förra säsongen nu mera hör hemma i division 1. ÖSK reste med en ung trupp innehållandes många debutanter som också fick speltid. Den första halvleken bjöd inte på särskilt mycket i chansväg. Det var två lag med liknande spelidé där ÖSK lyckade bäst med sitt bollinnehav och återerövring medan Jönköping tvingades i stora delar till ett lägre försvar. ÖSK kom ofta upp runt Jönköpings straffområde men utan att skapa de heta målchanserna. När väl Jönköping lyckades med sina uppspel var det ett stabilt försvar från ÖSK och 0-0 i paus. Den andra halvleken liknade den första till stora delar. Skillnaden var Mohammed Saeid som byttes in till den andra halvleken. I den 78:e matchminuten slår han ett inlägg med sin vänsterfot som letar sig förbi alla och in i mål för 0-1 ÖSK. Vilket också skulle bli slutresultatet.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en bra genomkörare för många där vi får fler minuter på fler spelare mot en tuff motståndare. Vi håller också nollan och de har ju nästan inga skott på mål heller, så förvsarspelet är bra och det är vi nöjda med. Anfallsmässigt skapar vi för lite målchanser med det bollinnehavet vi har men tillsist får vi in ett mål och vinner matchen. Det är alltid skönt och viktigt att vinna matcher. Alla visar vilja och kommer hit med rätt inställning samt fajtas bra igenom hela matchen.

- Vi har med fyra spelare från PA19 i dag varav Wessam Dukhan spelar hela matchen och gör det jättebra. Sen kommer Herman Bruhn in efter paus och gör det på ett jättebra sätt. Mot slutet får också Hassan Dana komma in och känna på det, vilket är nyttigt för honom. Theo Hansemon fick också göra debut för oss i andra halvlek och få minuter i benen. Han är fortfarande relativt ny och i en uppbygnadsfas så det var bra för honom att få lite speltid idag.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s herrar spelas söndag 17 mars kl. 14:00 då vi möter Västerås SK borta på Hitachi Energy Arena.

Statistik
Resultat: 0–1 (0–0)
Målskyttar: Mohammed Saeid (78')
Byten ÖSK: Kroon ut - Fousseni in (46'), Barsoum ut - Saeid in (46'), Bjørnstad ut - Bruhn in (46'), McCue ut - Hansemon in (68'), Mokede ut - Shagaxle in (79'), Swartling ut - H. Dana in (79').

ÖSK:s startelva:
13. Daniel Strindholm
– – – – – – – – – –
3. Oskar Käck
4. Erik McCue
15. Niclas Bergmark (K)
2. Tobias Bjørnstad
– – – – – – – – – –
22. Wessam Dukhan
90. Elias Barsoum
– – – – – – – – – –
11. Samuel Kroon
20. Charlie Swartling
10. Victor Backman
– – – – – – – – – –
99. Malïk Mokédé

Ersättare:
1. Malte Påhlsson (mv)
6. Noel Stenlund
12. Theodor Hansemon
14. Hamse Shagaxle
16. Mohammed Saeid
18. Bilal Fousseni
21. Hasan Dana
25. Herman Bruhn

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908