Storseger mot Degerfors

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På fredagskvällen tog ÖSK emot Degerfors hemma på Behrn Arena. Grace Wallin gav ÖSK ledningen i den 17:e minuten och bara minuten senare utökade Emilia Andersson till 2-0. Innan halvtid hann även Maja Eriksson bli målskytt och ÖSK hade en tremålsledning efter första halvlek. Tidigt i den andra reducerade Degerfors på straff men närmre än så kom man aldrig. I stället gjorde Grace Wallin sitt andra för dagen och inhoppande Ella Gunnarsson slog till med två mål som säkrade de svartvita segersiffrorna till 6-1.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– I stora delar är vi nöjda med matchen. Första halvlek är bra och vi lyckas driva upp tempot även fast Degerfors är låga och kompakta. Vi visar en vilja att anfalla på flera olika sätt vilket är bra. Vi spelar väldigt mycket på deras planhalva men det är inte bara att vi flyttar boll utan vi vågar spela framåt och vill attackera. I andra halvlek går vi ner lite i tempo och får det lite jobbigare. Vi gör flera byten och hoppas få en effekt av det och att de som kommer in med pigga ben ska kunna höja tempot igen. Det blir lite bättre ju längre halvleken går också. Men vi gör tre mål i bägge halvlekarna och vill som sagt anfalla på flera olika sätt, även om det var mer varierande i första halvlek än andra.

– Det är flera spelare som gör poäng både idag och under hela försäsongen, vilket är jätteviktigt. Vi har en väldigt jämn trupp och det är en väldig lyx att kunna byta in fem spelare som höjer nivån när de som startade börjar få slut i tanken. Att de som kommer in och är fräscha kan påverka så mycket visar på att det är många spelare som är väldigt jämna. Det är verkligen är ynnest och något som kommer bli viktigt under hela säsongen.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas tisdag 19 mars kl. 19:00 då vi möter Gamla Upsala SK hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 6–1 (3–0)
Målskyttar: 1–0 Grace Wallin (17'), 2–0 Emilia Andersson (18´), 3–0 Maja Eriksson (40'), 3–1 Elin Lindbäck (49'), 4–1 Grace Wallin (53'), 5–1 Ella Gunnarsson (69'), 6–1 Ella Gunnarsson (75')
ÖSK:s byten: Grace Wallin ut - Jonna Dahlberg in (57'), Emelie Alfredsson ut - Nellie Thörngren in (57'), Moa Arlebo ut - Amelia Olofsson in (58'), Emilia Andersson ut - Nora Thörngren in (58'), Maja Eriksson ut - Ella Gunnarsson in (58'), Klara Spångberg ut - Josefine Eklund in (59').

Startelva:
1. Agnes Lundberg Vesterlund
– – – – – – – – – –
2. Klara Spångberg
21. Olivia Stråle
24. Selma Rajakangas
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
6. Agnes Andersson (K)
18. Moa Arlebo
16. Grace Wallin
– – – – – – – – – –
13. Maja Eriksson
9. Emilia Andersson
11. Cornelia Karlsson

Ersättare:
26. Ellen Portugués (mv)
3. Josefine Eklund
7. Nora Thörngren
10. Ella Gunnarsson
15. Nellie Thörngren
19. Amelia Olofsson
23. Jonna Dahlberg

Se matchen i repris här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908