Oavgjort mot Lidköping

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På söndagseftermiddagen tog ÖSK emot Lidköpings FK hemma på Behrn Arena. Amelia Olofsson gav hemmalaget en smakstart när hon på egen hand skapade och förvaltade matchens första målchans och satte 1–0 efter knappt fem minuter. Lidköping kvitterade i den första halvleken och därefter var det en jämn match där båda lagen, med lite flyt, kunde tagit segern. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1–1.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– I första halvlek blir vi lite låsta i deras press till en början och får korrigera utifrån det. Då får dem justera sig efter oss och vi kommer loss lite oftare. Vi är ganska bra på att skapa farligheter men jag tycker att vi har störst problem när vi får ha boll i lite längre perioder under matchen. Då blir vi lite för överbelastande och för få som vill in i boxen. Vi blir också lite för långa och borde sitta ihop bättre som lag. I andra halvlek blir vi lite nedtryckta och börjar bli trötta. När vi sedan byter in lite pigga ben och då tycker jag att vi tar tag i det igen och skapar chanser på nytt. Men som helhet är vi lite för oskarpa i sista passningen vilket gör att det blir lite för många tidiga bollbyten. Så där behöver vi vässa oss lite och lyckas med sista passen lite oftare. Men sett över 90 minuter så tycker jag det är en jämn fotbollsmatch där vi skapar lite bättre lägen men Lidköping har lite mer bollinnehav.

– Under säsongen så kommer vi inte ha lika mycket boll som vi haft i division 1. Det kommer vara längre perioder där vi inte styr spelet med boll. Vi är fine med det men vi behöver bli skarpare i att kunna ställa om och kontra oftare. Vi gör det idag men som sagt är vi inte tillräckligt skarpa i sista momentet och det gör att det inte blir riktigt så farligt som vi vill.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas lördag 2 mars kl. 13:00 då vi möter Mallbackens IF hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1–1 (1–1)
Målskyttar: 1–0 Amelia Olofsson (5'), 1–1 Emma Gabrielsson (20')
ÖSK:s byten: A. Andersson ut - Arlebo in (59'), Olofsson ut - E. Andersson in (59'), Wennberg ut - Spångberg in (59'), Nellie Thörngren ut - Alfredsson in (72'), Dahlberg ut - Gunnarsson in (72'), Karlsson ut - Eriksson in (72'), Eklund ut - Stråle in (77'), Wallin ut - Hurtig in (77'), Nora Thörngren ut - Hyttinen in (77')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
24. Selma Rajakangas
6. Agnes Andersson (K)
7. Nora Thörngren
16. Grace Wallin
– – – – – – – – – –
11. Cornelia Karlsson
19. Amelia Olofsson
23. Jonna Dahlberg

Ersättare:
2. Klara Spångberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
17. Alva Hyttinen
18. Moa Arlebo
21. Olivia Stråle
22. Emelie Alfredsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908