Knapp seger mot Sollentuna FK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna söndag tog ÖSK:s damer emot Sollentuna FK hemma på Behrn Arena för sin andra träningsmatch för året. Det skulle bli en jämnare och tuffare match än den första för en vecka sedan. Sollentuna gjorde första målet i den 26:e minuten innan Jonna Dahlberg kvitterade i den 33:e minuten. Dahlberg fick bollen i djupet och var fri från mittlinjen mot Sollentunas målvakt. Det första skottet räddades men Dahlberg kunde enkelt lägga in returen för 1-1, vilket var resultatet i paus. I den andra halvleken var det återigen Sollentuna som öppnade målskyttet och gjorde 1-2. 2-2 i den 71:a minuten kom genom en fin soloräd av Grace Wallin som sedan avslutade hårt och högt i mål. Matchen var påväg att sluta oavgjort men med matchens näst sista spark skickade Moa Arlebo in bollen efter en retur vid en hörna i den 90:e minuten. Därmed var ÖSK:s andra raka seger säkrad.

Mikael Kindgren, Tränare ÖSK Fotboll:
– Sollentuna var bra och stod upp bra i det fysiska spelet, så en bra värdemätare och en tuff match hela vägen in. Vi har pratat mycket om vårt presspel och att vi ska vara mer fysiska för att vinna bollen snabbare, vilket vi gör flera gånger i första halvlek. Sen över 90 minuter kan vi jobba ännu mera med de delarna. I andra halvlek blir vi lite mer passiva och slarviga i spelet överlag. Vi behöver bli lite bättre i passningspelet och att vi gör aktioner snabbare, sen gör vi också många byten till andra som är med och påverkar den delen. Det bra med träningsmatcher är att man får mycket att analysera och vi har både mycket positiva och negativa detaljer vi kommer att arbeta vidare med.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas lördag 10 februari kl. 13:00 då vi möter Eskilstuna United borta på Tunavallen i Eskilstuna .

Statistik
Resultat: 3–2 (1–1)
ÖSK:s målskyttar: Jonna Dahlberg (33') , Grace Wallin (71'), Moa Arlebo (90')
ÖSK:s byten: Dahlberg ut - Hurtig in (46'), Henriksson ut - Wallin in (46'), Westerlund ut - Spångberg in (46'), Arlebo ut - Hyttinen in (46'), Alfredsson ut - Rajakangas in (46'), Andersson ut - Karlsson in (46'), Nellie Thörngren ut - Stråle in (46'), Olofsson ut - Gunnarsson in (69'), Eklund ut - Henriksson in (69'), Nora Thörngren ut - Arlebo in (69')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
12. Sofia Westerlund
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
7. Nora Thörngren
18. Moa Arlebo
5. Ida Henriksson
– – – – – – – – – –
9. Emilia Andersson (K)
19. Amelia Olofsson
23. Jonna Dahlberg

Ersättare:
2. Klara Spångberg
10. Ella Gunnarsson
11. Cornelia Karlsson
14. Izabella Hurtig
16. Grace Wallin
17. Alva Hyttinen
21. Olivia Stråle
24. Selma Rajakangas

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908