Vinst mot Sandviken efter två mål av Holmberg

På söndagseftermiddagen tog ÖSK:s herrlag emot Sandvikens IF hemma på Behrn Arena. Efter en kvarts spel satte Kalle Holmberg dit 1-0 för ÖSK och knappt 20 minuter senare kom även 2-0 från Holmberg. Sandviken reducerade kort därefter och ställningen var 2-1 i paus. I den andra halvleken fick båda lagen en del halvchanser innan bortalaget tilldelades en straff i matchens slutskede. Straffen räddades dock av Daniel Strindholm som såg till att ÖSK:s ledning förblev intakt hela vägen till slutsignal.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag är nöjd med arbetsinsatsen och attityden. Det är rätt så tuffa dueller och vi är inne i det så den delen är jag jättenöjd med. Jag är också nöjd med att vi vinner och gör två fina mål. Första halvlek är helt okej. Sandvikens anfallsspel är överbelastande och de spelar med fem spelare i högsta linjen. Vi jobbar hårt i vår backlinje för att lösa det och både Tobias och Valgeir som sätts i flera en mot två-situationer löser det väldigt bra de flesta gångerna. I andra halvlek så hamnar vi i ett rent kontringsspel där vi har svårt att känna pulsen i matchen och känna när det är läge att försöka skapa något och när vi ska äga boll och låta dem få slita lite. Matchbilden i andra halvlek är precis så Sandviken vill ha den och vi spelar dem i händerna. Där borde vi vara smartare och inse att vi behöver få dem att springa mer vilket vi gör alldeles för lite.

– Vi har pratat om och tränat på vårt djupledsspel som vi gör två mål genom idag, vilket är jättebra. På andra målet bygger vi spelet hela vägen från Malte och fram till mål så det är jag nöjd med. Men det är inte heller konstigt att det inte ser synkat ut hela tiden. Vi har 22 spelare, byter mycket och fler av spelarna har aldrig spelat ihop innan. Det var bra att få den här matchen och att många spelare fick minuter i benen. Vi vill också vara starka hemma och ha en bra attityd. Det har vi idag och det är också positivt. Sedan känns det också roligt att vi avslutar matchen med en snittålder på 21.8 år.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s herrar spelas lördag 3 februari kl. 13:00 då vi möter IK Brage hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2–1 (2–1)
ÖSK:s målskyttar: Kalle Holmberg (16', 34')
ÖSK:s byten: Påhlsson ut - Strindholm in (46'), Andrésson ut - McCue in (46'), Bjørnstad ut - Alperud in (46'), Crona ut - Bergmark in (46'), Barsoum ut - Shlimon in (46'), Backman ut - Bark in (46'), Holmberg ut - Kroon in (46'), Valgeirsson ut - Nicklasson in (67'), Swartling ut - Melander in (67'), Mokédé ut - Stenlund in (85'), Modig ut - Wingemark in (90').

Startelva:
1. Malte Påhlsson
– – – – – – – – – –
25. Valgeir Valgeirsson
5. Jesper Modig
37. Axel Óskar Andrésson
2. Tobias Bjørnstad
– – – – – – – – – –
6. Sebastian Crona
90. Elias Barsoum
– – – – – – – – – –
99. Malïk Mokédé
20. Charlie Swartling
10. Victor Backman
– – – – – – – – – –
17. Kalle Holmberg (K)

Ersättare:
13. Daniel Strindholm (mv)
3. Ludvig Nicklasson
4. Erik McCue
11. Samuel Kroon
15. Niclas Bergmark
21. Linus Alperud
22. Lucas Shlimon
28. Adam Bark
45. Ebbe Wingemark
51. Óli Melander
52. Noel Stenlund

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908