Målrik bortaförlust mot Östersund

Under lördagseftermiddagen firade ÖSK sin 115:e födelsedag med att spela den 28 omgången av Superettan på Jämtkraft Arena borta mot Östersund. Hemmalaget tog en tidig ledning innan Holmberg kvitterade till 1-1. Östersund återtog ledningen med både 2-1 och 3-1 innan Shlimon reducerade till 3-2 före paus. I slutet av andra halvlek gjorde Östersund även 4-2. Holmberg reducerade från straffpunkten under slutminuterna och spikade resultatet till 4-3.

Efter senaste förlustmatchen mot Sundsvall tidigare i veckan valde Järdler att byta ut nästan halva startelvan i hopp om ny energi. Andrésson tillbaka i backlinjen, Valgeirsson och Larsson in på varsin kantposition samt Walker och Shlimon tog plats på innermittfältet. Det var dock hemmalaget från Jämtland som skulle få en energirik start på matchen. I den åttonde minuten löpte Musolitin runt på vänsterkanten och slog in ett fint inlägg mot boxen. I central position nådde Österholm högst i luftrummet och nickade in 1-0 förbi en chanslös Eskelinen. En blytung start på matchen. ÖSK hade svårt att etablera något ordentligt anfallsspel. Men i den 21:a minuten satte Larsson fart ute till vänster och avslutade hårt och högt mot första stolpen men Keita gjorde en fin räddning och bollen till hörna.

Några minuter senare slog Walker ett långt inlägg från höger mot Seger i straffområdet och David lyckades hitta en perfekt nickskarvning vidare till Holmberg som fläkte sig fram och tryckte in 1-1 med vänsterfoten från nära håll. En lika viktig som skön kvittering. Det oavgjorda resultatet skulle dock inte stå sig länge. I den 34:e minuten slogs ett vänsterinlägg mot ÖSKs straffområde, Hultqvist fick bollen i bröstet och den studsade olyckligt fram till Österholm som drog till direkt och bollen längs med marken och in i mål, 2-1. Än värre blev det i den 42:a minuten. Ett långt inlägg svepte över hela straffområdet och nådde Musolitin som tog emot och kyligt sköt in 3-1 vid den första stolpen. Det skulle dock bli ytterligare ett mål innan halvtidsvilan. Shlimon fick på en drömträff med högern och curlade elegant in 3-2 reduceringen högt till höger om Keita. Lucas första seriemål i ÖSK tröjan. En oerhört målrik första halvlek slutade där med 3-2.

Järdler valde att göra två byten i paus, varnade Seger samt Andrésson ut och in kom Backman och Crona. ÖSK försökte ta tag i taktpinnen i jakten på kvittering, men hade svårt att etablera längre anfall med farliga avslut. Istället var det Östersund som fick matchens nästa heta målchans. Musolitin anföll med fart centralt men hans avslut gick en bit över. I den 70:e minuten vaskade Kroon fram ett skottläge men en försvarare hann emellan och Keita kunde parera studsen och freda sitt mål denna gång.

Med kvarten kvar byttes Bark in i hopp om mer anfallslusta. Hemmalaget fick en dubbelchans att punktera matchen med drygt tio minuter kvar men Eskelinen gjorde två grymma räddningar från nära håll i straffområdet. Men på den efterföljande hörnan kom 4-2 när Sporrong kunde nicka in bollen i mål helt fri framför mål. ÖSK såg en aning uppgivet ut men i den 88:e minuten fälldes Holmberg i straffområdet och domaren blåste straff. Kalle tog själv hand om straffen och slog den säkert till vänster om Keita och nytt liv i matchen igen. Någon kvitteringschans av rang lyckades inte de svartvita att vaska fram och det blev förlust med 4-3.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 4 november kl. 15.00 hemma mot Landskrona BoIS.

Resultat: 4-3 (3-2)
Mål: Österholm 8’ & 34’, Holmberg 23’ & 88’ str., Musolitin 42’, Shlimon 45’, Sporrong 80’
Varningar: Seger, Hedenquist
Hörnor: 2-6
Byten ÖSK: David Seger ut – Victor Backman in (46’), Axel Andrésson ut – Sebastian Crona in (46’), Samuel Kroon ut – Adam Bark in (73’), Lucas Shlimon ut – Elias Barsoum in (83’), Niclas Bergmark ut – Hamse Shagaxle in (83’).
Byten Östersund: Mykola Musolitin ut – Jakob Johnson in (77’), André Österholm ut – Calvin Kabuye in (77’), Albin Sporrong ut – Mansour Sinyan in (82’), Cesar Weilid ut – Theodore Rask in (86’).
Domare: Enzo Vesprini, Fredrik Hammarström (ass.), Sam Seno (ass.) och Edvin Sundkvist (fjärde).