Tung hemmaförlust mot Sundsvall

På tisdagskvällen var det återstart för Superettan när ÖSK tog emot GIF Sundsvall på ett höstkallt Behrn Arena. Efter en chansfattig första halvlek var ställningen 0-0. Gästerna tog ledningen med timmen spelad genom Carström. ÖSK tryckte på för en kvittering men kom inte närmre än ett ribbskott och det blev uddamålsförlust.

Järdler tvingades till en del rotationer i laget jämfört med innan landslagsuppehållet när bland andra Walker och Valgeirsson saknades ur matchtruppen. Rasmus Bonde fick göra sin debut från start. Inför matchstart hedrades offren från Bryssel-attentatet med en fin tyst minut. När matchen kom igång var det ÖSK som inledde piggast och Seger hade ett distansskott tätt utanför efter knappa fem minuter spelade. I den åttonde minuten kontrade ÖSK snabbt och Barsoum avslutade anfallet med att skjuta ett pressat skott men över ribban. I den 17:e minuten tog sig Backman in i straffområdet och tofflade i väg bollen i trängt läge men inte heller denna gång innanför målramen. Några minuter senare skapade gästerna sin första halvchans när Andersson sköt från distans, men Eskelinen var snabbt nere och räddade utan att släppa retur. I den 28:e minuten kom Engblom i en omställning, han ryckte sig in i straffområdet men Eskelinen var med på noterna när väl avslutet kom. Fler chanser än så innehöll inte den första halvleken och följaktligen 0-0.

Inledningen av andra halvlek präglades likt den första av många felpassningar och bolltapp vilket gjorde att tempot i matchen förblev lågt. En kvart in i andra byttes Bark in för att röra om i anfallsspelet. Istället var det Sundsvall som fick till ett bra anfall ute på vänsterkanten och Carström sköt från vänsterposition i höjd med straffområdet och fick på en perfekt curl till höger om Eskelinen och 0-1. Ett mål som om möjligt gjorde temperaturen på arenan ännu kallare i den mörka oktoberkvällen. Järdler agerade snabbt efter målet och bytte in Larsson och Shlimon i jakten på kvittering. Jake hotade gång på gång ute på vänsterkanten men han hade svårt att få fram inspelen till någon svartvit i straffområdet. Sundsvall sjönk längre och längre ner i försvarsspelet och ÖSK tilläts rulla boll men hade fortsatt väldigt svårt att skapa några farliga målchanser.

I den 88:e minuten studsade bollen omkring i gästernas straffområde och nådde till slut Larsson om vände och vred och tryckte i väg ett högerskott som touchade överkanten av ribban innan den gick ut. På tilläggstid lyfte Larsson in en höjdboll som Shagaxle nådde högst på och tryckte till med pannan men Jonsson i bortamålet gjorde en kanonräddning. Närmre en kvittering än så kom inte ÖSK och det blev en tung förlust 0-1.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Douglas Jakobsen att berätta att han var mycket nöjd med tre poäng på bortaplan för ovanlighetens skull. Poängen är viktigare än prestationen för deras del just nu. ÖSKs Christian Järdler betonade att poängen är det viktiga just nu även för hans lag. Matchbilden blev som väntat med två kompakta lag. Vi ger bort ett mål och sen forcerar vi helt okej men inte tillräckligt för att få in bollen.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 28 oktober kl. 15.00 borta mot Östersunds FK.

Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Carström 62’
Varningar: Pichkah
Hörnor: 4-0
Byten ÖSK: Victor Backman ut – Adam Bark in (60’), Elias Barsoum ut – Lucas Shlimon in (68’), Rasmus Bonde ut – Jake Larsson in (68’), Sebastian Crona ut – Hamse Shagaxle in (83’).
Byten Sundsvall: Rasmus Lindkvist ut – Johan Bengtsson in (70’), Robert Lundström ut – Lucas Forsberg in (70’), Jesper Carström ut – Teodor Stenshagen in (70’), Erik Andersson ut – Linus Hallenius in (78’), Elias Durmaz ut – Fredrik Lundgren in (84’).
Domare: Erik Mattsson, Fredrik Hammarström (ass.), Robert Nyberg(ass.) och Ahmed Abid (fjärde).