Seger mot BK Kenty i säsongens sista bortamatch

Under söndagen reste ÖSK till Linköping för att ta sig an tabelljumbon BK Kenty på bortaplan. Att det var ett topplag mot ett bottenlag syntes tydligt idag och ÖSK tog direkt grepp om matchen. Lisa Bergman gav ÖSK ledningen i den 19:e minuten innan Emilia Andersson ökade på ledningen åtta minuter senare. Innan första halvleken var slut kom även 0-3 genom Amelia Olofsson. I den andra halvleken blev även Emelie Alfredsson målskytt när hon satte dit 0-4 som också blev slutresultatet.

Efter Smedby AIS seger mot Västerås BK 30 under lördagen så var det ett ÖSK som var tvingade att vinna för att ha fortsatt chans till serieseger.

ÖSK tog ett tidigt grepp om matchen, hade flera heta chanser i inledningen och efter drygt 18 minuters spel kom även ledningsmålet. Ett vackert uppspel längs med högerkanten ledde till att Emelie Alfredsson kom runt och slog ett inlägg. Vid den bortre stolpen mötte Lisa Bergman bollen med pannan och nickade in bollen i mål via ribbans underkant.

Matchens och ÖSK:s andra mål för dagen var inte helt olikt det första och kom i den 28:e spelminuten. Agnes Andersson spelade ut bollen till höger där Emelie Alfredsson fyllt på. Alfredsson slog ett nytt inlägg mot mål men bollen fastnade på en vitklädd försvarare. Men en vaken Emilia Andersson snappade upp returen och sköt ett lågt avslut som smet under målvaktens händer och in i mål.

I den första halvlekens slutminuter kom även 0-3 för ÖSK. Ett inkast från vänster nådde Amelia Olofsson som höll undan sin markering, vände upp och drog iväg ett stenhårt skott som otagbart gick in vid den första stolpen.

I den andra halvleken fortsatte ÖSK att vara spelförande. BK Kenty skapade några enstaka chanser som oftast kom till vid höga bollvinster eller slarv i ÖSK:s uppspelsfas.

I den 73:e minuten kom även 0-4 till ÖSK när Emelie Alfredsson bröt in från sin högerkant, tog sig in straffområdet och tryckte in bollen i mål bakom BK Kentys målvakt.

Mer än så blev det inte på Fredriksbergs IP och ÖSK kunde resa hem till Örebro med tre poäng. Det innebär att man fortfarande har chans till serieseger inför den sista omgången men då krävs det tre poäng hemma mot Västerås BK 30 samtidigt som serieledande Smedby AIS inte tar mer än en poäng hemma mot Husqvarna FF.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi pratade innan matchen om att bara gå ut och köra och att inte ge dem en enda millimeter. I första halvlek är vi aggresiva, vi spelar bollen framåt och skapar målchanser i multum. Jag tror vi hade tre frilägen under den första kvarten där deras målvakt gör tre jättefina räddningar. När vi går in i paus med 0-3 så är det kanske lite i underkant till och med. I andra halvlek blir det lite fler bollbyten och vi får inte riktigt samma tryck som i den första. Men vi skapar fler chanser och borde gjort något mål till. Vi blir lite trötta för att vi vinner bollen ofta och blir lite heta i omställningen och tappar den igen och får vända om på nytt.

– Eftersom vi vann med 4 mål idag så behöver vi inte tänka på målskillnaden nästa helg vilket är skönt. Men vi kommer fokusera hundra procent på att ta tre poäng i vår match och så får vi se hur långt det räcker.

Säsongens sista seriematch för ÖSK:s damer spelas hemma på Behrn Arena mot Västerås BK 30 lördag 28:e oktober kl. 17:00

Resultat: 0–4 (0–3)
ÖSK:s målskyttar: 1-0 Lisa Bergman (19'), 2-0 Emilia Andersson (27'), 3-0 Amelia Olofsson (43'), 4-0 Emelie Alfredsson (73'),
ÖSK:s byten: Agnes Andersson ut - Jonna Dahlberg in (70'), Amelia Olofsson ut - Cornelia Karlsson in (70'), Maja Eriksson ut - Izabella Hurtig in (78'), Klara Spångberg ut - Olivia Stråle in (78'), Nellie Thörngren ut - Josefine Eklund in (82').