Tre mål och tre poäng mot Enskede IK

På ett kallt, blåsigt och regnigt Behrn Arena tog ÖSK idag emot Enskede IK. Hemmalaget ÖSK tog ledningen i den första halvleken genom Cornelia Karlsson och i den andra halvleken utökade Amelia Olofsson. Spiken i kistan kom från Emelie Alfredsson som fastställde slutresultatet 3-0 till ÖSK.

Som många gånger förut tog ÖSK kontroll över bollen och bollinnehavet direkt. Man kunde ofta rulla den i egna backlinjen högt upp nära mitten av plan. Däremot var skärpan i de avgjörande passningarna inte tillräckligt för att ta sig igenom Enskedes kompakta försvar.

Utan att ha haft några riktigt heta målchanser tar ÖSK tillfället i akt på deras första hörna. 1-0 genom Cornelia Karlsson i den 19:e minuten. Karlsson befann sig på rätt plats när andrabollen dimper ner vid hennes fötter. Efter ett hårt skott igenom och via ett par Enskedeförsvarare så var ledningsmålet ett faktum.

Efter målet blev ÖSK mer försiktiga än i inledningen vilket gav Enskede flera tillfällen att hålla i bollen och styra spelet från sin backlinje. Trots detta lyckades inte Enskede med att skapa något och ÖSK:s försvar hade full koll. Istället var det ÖSK som stack upp på en hörna och skapade nästa målchans i den 33:e minuten. Alfredsson hittade Matilda Wennberg som omarkerad kunde nicka bollen tätt utanför. Några minuter senare vinner Amelia Olofsson bollen högt upp och kan sedan dribbla sig in i straffområdet för ett avslut ,i en snäv vinkel, som räddas till en hörna. Något mer händer inte och halvtidsresultatet är 1-0 till ett kontrolerande ÖSK.

Till den andra halvlekens inlednig fick vi se två lag med mer aggrisivitet och intensitet. Det gjorde att det blev mer dueller och fanns mer ytor att spela på. ÖSK skapade flest antal halvchanser men inget av lagen var särskilt nära en förändring av resultatet. Den förändring skulle dock komma i den 71:a minuten när Amelia Olofsson tar ner en långboll med låret, vänder runt sin försvarare och skjuter bollen i mål för 2-0 ÖSK.

I den 78:e minuten gör ÖSK även 3-0 när Emelie Alfredsson från sin högerytterposition skjuter ett lobbskott över målvakten och in i mål. Efter att ha stått sysslolös i stora delar av matchen fär Ellen Portugues i den 84:e minuten sträcka ut efter ett lågt skott. Dessutom tvingas hon till en svettig benparad bara minuten senare när Enskede mot slutet sätter in en forcering.

Mikael Kindgren, assisterande tränare ÖSK Fotboll:
– Jätteskönt att vi kan studsa tillbaka från förra veckans match mot Tyresö som vi inte alls är nöjda med. Idag kontrollerar vi matchen från start även om första halvlek är lite avvaktande. I halvlek gör vi några justeringar som blir bra och andra halvlek är vår starkaste. Är det något lag som ska vinna idag så är det helt klart vi.

– Jämfört med förra helgens match så tycker jag att vi idag släpper till mindre chanser, är bättre i duellspelet och sätter våra egna chanser. Vi skapade kanske ännu mer mot Tyresö än vi gör idag men skillnaden är att vi faktiskt sätter dit dem idag.

Nästa match för ÖSK spelas borta mot BK Kenty söndagen 22:a oktober kl. 16:00 på Fredriksbergs IP.

Resultat: 3–0 (1–0)
ÖSK:s målskyttar: Cornelia Karlsson (19'), Amelia Olofsson (71'), Emelie Alfredsson (78').
ÖSK:s byten: Emilia Andersson ut - Ella Gunnarsson in (66'), , Amelia Olofsson ut - Maja Eriksson in (77'), Alva Hyttinen ut - Ellen Karlsson in (77'), Matilda Wennberg ut - Olivia Stråle in (86'), Emelia Alfredsson ut - Klara Spångberg in (86').