Samuel Wowoah ny Akademiansvarig

ÖSK:s styrelse har fattat beslut om att prioritera akademins utveckling. Därför genomförs nu en satsning inför säsongen 2024 som syftar till att skapa bättre förutsättningar för spelare, tränare och akademins dagliga verksamhet. Som ett viktigt steg i den strategiska utvecklingen av klubben har ÖSK Fotboll under hösten genomfört en rekryteringsprocess för att tillsätta rollen som Akademiansvarig. Rollen kommer att vara en hörnsten i den långsiktiga målsättningen om att bli en av Sveriges bästa akademier.

Vi kan glädjande konstatera att antalet ansökningar har varit stort och flera intervjuer har genomförts med kvalificerade kandidater. Efter en gedigen process kan vi säga varmt välkommen till Samuel Wowoah!

Samuel Wowoah växte upp i Lindesberg och lämnade moderklubben IFK Lindesberg för att spela i ÖSK:s juniorer säsongen 1993. Som 19-åring skrev han också kontrakt med ÖSK säsongen 1995 och gjorde då fem matcher innan det blev en flytt till Hertzöga BK och sedan Motala AIF. Från Motala värvades han av Djurgårdens IF inför säsongen 1999. Där spenderade Samuel nästan fem år fördelat på två sejourer; två säsonger 1999–2000 och tre säsonger 2002–2004. Mellan sina Djurgårdssejourer spelade han i Halmstad BK år 2001 och under sista året av sin Djurgårdskarriär, säsongen 2004, var han utlånad till Stabaek IF i Norge. I Djurgården vann Samuel två SM-guld och Svenska Cupen en gång.

Efter utlåningen till Norge lämnade Samuel Djurgården för en säsong i IFK Göteborg och efter det en säsong på Cypern i Enosis Neon Paralimini innan han var tillbaka i svartvitt, hos ÖSK år 2008. Väl tillbaka hos oss gjorde Samuel mellan 2008 och 2013 över 160 matcher. Säsongen 2013 blev Samuels sista i klubben som spelare. Därefter valde han att stanna kvar i Örebro och bli spelande tränare för Karlslunds IF. Som huvudtränare för Karlslund har han lett laget i både division 1 och 2. Detta från säsongen 2014 fram tills nu i sommar då han lämnade klubben efter 9 år. Nu väntar ytterligare en återkomst i ÖSK.

– Vi är jätteglada att vi knutit Samuel till oss och ser verkligen framemot att ta nästa steg i akademins utveckling. I Samuel får vi en person med en profil som vi tror är helt rätt för att ta klubben till nästa steg framåt. Samuels bakgrund som fd elitfotbollsspelare, hans erfarenhet som tränare med fokus på utveckling av yngre spelare, samt hans lokala förankring i staden och ÖSK tror vi är helt rätt för Örebrofotbollens fortsatta utveckling, säger ordförande Lars Larsen.

- Jag är otroligt glad att få möjligheten att vara en del av ÖSK:s nya långsiktiga satsning på Akademin. Det ska bli väldigt spännande och nu är jag oerhört taggad över att få sätta i gång med arbetet, säger Samuel Wowoah ny Akademiansvarig.

Samuel tillträder rollen som akademiansvarig i mitten av november. Vi hälsar Samuel välkommen tillbaka till ÖSK!

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908