Tung 4-1 förlust på Olympia

På tisdagskvällen var det dags för Superettans 25:e omgång när ÖSK gästade Olympia för bortamatch mot Helsingborgs IF. Hemmalaget fick en drömstart med 1-0 redan efter tre minuter och gjorde 2-0 med första halvleks sista spark. I början av andra halvlek kom både 3-0 och 4-0 innan Valgeirsson reducerade till 4-1 vilket blev slutresultatet.

Walker fick lämna återbud till kvällens match efter sjukdom, Kroon var åter med i truppen efter att ha tillfrisknat sen senaste matchen mot Utsikten men inledde på bänken. Walkers startplats togs i stället av Shlimon. Det blev en tung svartvit start på matchen. Olsson fick bollen ute till vänster och sköt in bollen mot straffområdet och centralt läge kunde Lima påpassligt på hockeymanér styra in 1-0 förbi Eskelinen. Båda lagen hade svårt att etablera längre anfall och komma till farligheter. Med halvtimmen spelad hade först Gigovic ett distansskott över innan Seger avslutade från långt håll men rakt i famnen på Joelsson i hemmamålet. Med första halvleks sista spark kom 2-0. Ett inspel från höger av Loeper studsade fram till Ring som sköt via marken och bollen upp i nättaket. Blytungt.

Andra halvlek hann knappt komma i gång innan matchen avgjordes. I minut 49 kom en studsboll in i straffområdet och Loeper skickade in 3-0. Minuten senare spelade Gigovic in ett inlägg i straffområdet och Ring var starkast framför mål och tryckte in även 4-0 av bara farten. Ridå ned för ÖSK som ändå försökte kämpa på för en reducering. I den 62:a minuten slog Valgeirsson till efter en hörna och pricksköt in 4-1 intill högra stolpen. Målet gav lite energi och i den 67:e höll Larsson på att skapa mer liv i matchen men hans avslut inifrån straffområdet räddades av Joelsson.

Järdler bytte in flertalet spelare under halvlekens gång och på tilläggstid fick Shagaxle att kanonläge att göra sitt första Superettanmål men hans nick gick via marken och upp i ribban och ut. Resultatet skrevs där med till 4-1.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 7 oktober kl. 15.00 borta mot Östers IF.

Resultat: 4-1 (2-0)
Mål: Lima 3’, Ring 45+1’, Loeper 49’, Ring 50’, Valgeirsson 62’
Varningar: Backman, Ring
Hörnor: 2-9
Byten ÖSK: Victor Backman ut – Elias Barsoum in (58’), Nasiru Moro ut – Sebastian Crona in (58’), Kalle Holmberg ut – Adam Bark in (69’), David Seger ut – Hamse Shagaxle in (69’), Valgeir Valgeirsson ut – Rasmus Bonde in (82’).
Byten Helsingborg: Lucas Lima ut – Amin Al Hamawi in (78’), Ervin Gigovic ut – Lukas Kjellnäs in (86’), Benjamin Acquah ut – Amar Muhsin in (86’), Benjamin Örn ut – William Westerlund in (90’).
Domare: Richard Sundell, Joakim Wik (ass.), Josef Alacam (ass.) och Rasmus Eriksson (fjärde).