Målkalas när Utsikten besegrades med 5-1

På torsdagskvällen var det dags för ny match på Behrn Arena när ÖSK tog emot tabelltvåan Utsiktens BK. Backman gav ÖSK ledningen redan efter tre minuter och Holmberg utökade till 2-0 från straffpunkten i den tolfte. Backman hittade målet även i den 21:a minuten och 3-0. I början av andra halvlek fyllde Valgeirsson på till 4-0 och med tjugo minuter kvar satte Larsson dit 5-0. Utsikten reducerade i slutskedet och resultatet skrevs till 5-1.

Järdler gjorde tre ändringar i startelvan jämfört med förlustmatchen mot Brage i föregående omgång. Crona, Kroon och Shlimon ut och in kom i stället Backman, Björnquist och Moro. De svartvita fick en drömstart på matchen. Holmberg vann en luftduell strax utanför offensivt straffområde och spelade fram Backman perfekt i steget, Victor tryckte till med vänstern och bollen i mål via bortre stolpen helt otagbart för Hadaya. 1-0 efter tre spelade minuter.

I den elfte minuten snodde Backman åt sig bollen nere vid straffområdets vänstra hörn, när han avancerade mot mål längs med kortlinjen hakades han upp bakifrån och domaren blåste straff. Holmberg fick förtroendet från straffpunkten och rullade säkert in 2-0 till höger om målvakten. Därmed hade Kalle gjort mål i åtta raka matcher. Utsikten såg skärrade ut och värre skulle det bli. I den 21:a minuten tog sig Björnquist runt med sin patenterade kantlöpning på högersidan, inspelet blev lågt och helt perfekt för i straffområdet mötte Backman med högerfoten och sköt stenhårt in 3-0 till höger om en chanslös Hadaya. ÖSK kontrollerade matchbilden under resten av första halvlek och kunde gå till halvtidsvilan med nollan bakåt intakt och tre gjorda mål framåt.

Inför andra halvlek gjorde Utsikten ett dubbelbyte för att få ny energi. Det var dock ÖSK som fortsatte att ösa på och i den 50:e minuten kom 4-0. Backman satte fart centralt och blev serverad fint av Seger som vann en duell på mittplan. Backman drev bollen ett tiotal meter innan han spelade vidare ut till Larsson som tog sig in i straffområdet. Jake slog en perfekt genomskärare över till Valgeirsson i bortre delen av straffområdet och den kvicke islänningen placerade elegant in bollen till höger om målvakten. Ett riktigt klassmål rakt igenom. Utsikten hade svårt att skapa några målchanser överhuvudtaget. Istället small det till igen bakom Hadaya när Larsson drog till inifrån straffområdet efter att Holmberg fått fram bollen via en försvarare och bollen lite turligt studsat fram till Jakes högerfot.

Efter det femte målfirandet fick nyförvärvet Rasmus Bonde göra debut i svartvita tröjan när han byttes in tillsammans med Bark. Med tio minuter kvar sprack Eskelinens nolla. Efter ett fint inlägg från vänster kunde Carlstrand skarva in 5-1 i bortre hörnet. I slutskedet fick inhoppande Bosnic ett bra läge för ytterligare reducering men hans avslut gick högt över. I sista minuten fick Shagaxle ett kanonläge efter att ha dribblat sig in i straffområdet men Hadaya gjorde en vass räddning och såg till att slutresultatet stannade vid 5-1.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 3 oktober kl.19.00 borta mot Helsingborgs IF.

Resultat: 5-1 (3-0)
Mål: Backman 3’ & 21’, Holmberg 12’, Valgeirsson 50’, Larsson 66’, Carlstrand 79’.
Varningar: Milovanovic, Moro, Holmberg, Lagerlund
Hörnor: 4-3
Byten ÖSK: Victor Backman ut – Lucas Shlimon in (53’), Valgeir Valgeirsson ut – Rasmus Bonde in (67’), Kevin Walker ut – Adam Bark in (67’), Kalle Holmberg ut – Hamse Shaqaxle in (74’), Jake Larsson ut – Elias Barsoum in (74’).
Byten Utsikten: Ronald Mukiibi ut – Linus Carlstrand in (30’), William Milovanovic ut – Ivo Pekalski in (46’), Alexander Faltsetas ut – Felix Eriksson in (46’), Lucas Hedlund ut – Emir Bosnic in (64’), Fredrik Martinsson ut – Paulo Marcelo in (64’).
Domare: Tess Olofsson, Almira Spahic (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Honraw Ghassali (fjärde).
Publik: 2938

William Eskelinen
Daniel Hultqvist – Nasiru Moro – Niclas Bergmark
Daniel Björnquist – David Seger – Kevin Walker – Victor Backman – Valgeir Valgeirsson