Ett pressat ÖSK vinner mot Segeltorps IF

På söndagseftermiddagen tog tabelltvåan ÖSK emot femteplacerade Segeltorp hemma på Grönpepparparkens IP. I ÖSK-startelvan fanns bland andra Klara Spångberg och Jonna Dahlberg som båda gjorde sin första start för säsongen. Matchen blev tack vare Segeltorps aggresivitet och press en svårspelad för ÖSK. Trots svårigheterna var det dock 1-0 till ÖSK genom ett självmål i paus. Den andra halvleken liknande den första och ett sent 2-0 mål genom Amelia Olofsson fastställde resultatet. ÖSK fortsätter i och med segern att skugga serieledaren Smedby AIS. Smedby som också står för motståndet i nästa omgång.

Segeltorp stod för en fin inledning av matchen och tog sig flera gånger fram till ÖSK:s straffområde. Väl där stoppades de av en välplacerad ÖSK-backlinje som inte släppte till några nämnvärda chanser. ÖSK hade desto svårare att avancera och den höga pressen från bortalaget tvingade ÖSK till långa och raka uppspel på en ofta ensam anfallare.

Ju längre den första halvleken gick så tog sig ÖSK in mer och mer i matchen. Man lyckades hålla bollen under längre perioder och tvingade Segeltorp att falla tillbaka ur sin höga press. Både Ella Gunnarsson och Emilia Andersson tog sig till varsin halvchans men utan att ställa till med några större bekymmer för Segeltorps målvakt.

I den 38:e matchminuten kom Ella Gunnarsson fram på högerkanten och spelade in bollen mot Cornelia Karlsson som sprungit in i straffområdet. Bollen nådde dock inte fram då en Segeltorp-försvarare kom emellan. Försvararen rensade bollen rakt på en medspelare och bollen vände tillbaka in i mål. Självmålet gav ÖSK en ledning som man behöll in till den första halvlekens slut.

I den andra halvleken tvingades ÖSK till ett byte då Ella Gunnarsson mot slutet av första klivit av skadad, in kom Amelia Olofsson. Spelet i den andra var inledningsvis, likt den första halvleken, händelsefattig. ÖSK hade det svårt att etablera sitt spel mot Segeltorps aggressiva och tuffa press som återigen fått fäste.

Mellan minutrarna 55 och 60 hade Segeltorp flertalet frisparkar och hörnor utan att skapa något allt för farligt. I den efterföljande 61:a minuten kunde ÖSK kontra efter en Segeltorphörna, men något avslut kom inte nu heller. I den 62:a minuten sliter sig Jonna Dahlberg loss från försvaret och är snabbast i en löpduell på en djupledsboll. Hon avslutar högt men målvakten har placerat sig rätt och kan rädda avslutet. Bara minuten senare skjuter Emelie Alfredsson in ett inlägg från sin högerkant som blir till ett avslut när bollen viner tätt över ribban.

ÖSK hade också en period med halvchanser efter 70 minuter men trots fina lägen kunde man inte hitta ett 2-0 mål. Därefter tog Segeltorp över mer i ett försök att kvittera. ÖSK:s försvar var hårt pressade men löste allt som Segeltorp kom med. Dessutom fick man ytterligare ett kontringsläge i den 85:e minuten. Denna gång skulle ÖSK ta vara på sitt läge till fullo. Detta genom Amelia Olofsson som springer sig fri från försvaret och säkert sätter dit 2-0 till ÖSK. Den hårt arbetande Olofsson kunde med sitt 3:e mål för säsongen fastställa slutresultatet för ÖSK.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Först och främst fantastiskt skönt att vi vinner den här matchen och tar tre poäng. Jag tycker de spelar lite annorlunda inledningsvis mot vad vi pratat om innan, vilket gör det svårt för oss. Sen sa vi också att vi skulle försöka ta hjälp av medvinden i första och spela bollen bakom deras försvar men lyckas inte riktigt med det. Vi har över 90 minuter ett ganska svagt passningspel, vilket vi såklart inte heller är nöjda med och behöver förbättra framåt. Det positiva idag är att vi knappt släpper till chanser emot oss och dessutom är det, trots lite dåligt spel, vi som skapar de flesta chanserna. Vi visar återigen vilken mentalitet laget har där vi krigar hela tiden. Att man som grupp klarar av att vinna dessa typer av matcher där spelet inte riktigt klaffar. Det är magiskt!

Nästa match för ÖSK spelas hemma på GPP mot Smedby AIS lördagen 30:e september kl. 13:00.

Resultat: 2–0 (1–0)
ÖSK:s målskyttar: Självmål (38'), Amelia Olofsson (85')
ÖSK:s byten: Ella Gunnarsson ut - Amelia Olofsson in (46') Emilia Andersson ut - Lisa Bergman in (64'), Klara Spångberg ut - Frida Abrahamsson in (64'), Alva Hyttinen ut - Liza Hurtig in (77'), Cornelia Karlsson ut - Maja Eriksson in (86').