Förlust mot Brage trots nytt mål av Holmberg

På fredagskvällen var det åter dags för Superettanfotboll när ÖSK rest till Borlänge för match mot Brage IK. Det var mållöst efter en spelmässigt jämn första halvlek. Efter en chansfattig andra halvlek gjorde Holmberg 0-1 med tio minuter kvar. Ledningen höll dessvärre inte hela vägen och Nyarko kvitterade med några få minuter kvar och i den femte tilläggsminuten gjorde Hellberg 2-1 och det blev svartvit uddamålsförlust.

Järdler valde att göra två förändringar i startelvan jämfört med segermatchen mot Skövde i måndags. Björnquist och Moro fick lämna plats till Larsson och Bergmark. Det var ÖSK som skapade matchens första farlighet när Seger drog till från distans men bollen högt över Bernardini i hemmamålet. I den elfte minuten fick Hellberg en chans för hemmalaget men från snäv vinkel i straffområdet gick hans avslut en bit utanför bortre stolpen. Med 25 minuter spelade skapade Brage en kanonchans. Bollen passades i sidled genom straffområdet och vid bortre sköt Tot Wikström direkt men Eskelinen kom ut snabbt och gjorde en kanonräddning och bollen till hörna. Med tre minuter kvar av första halvlek skruvade Walker en frispark mot mål och i straffområdet nådde Bergmark högst men nickade över i trängt läge. 0-0 i halvtid.

Järdler bytte ut Shlimon inför andra halvlek och Lucas ersattes av Adam Bark. Inledningskvarten av andra halvlek bjöd inte på något i chansväg. I den 61:a minuten sköt Kroon ett lågt skott från distans men inga problem för Bernardini att rädda. Brage tog successivt över spelet och var det laget som tryckte på hårdast för ett ledningsmål. Med kvarten kvar genomförde Järdler ett trippelbyte och Barsoum, Backman och Moro klev in på planen i jakten på ett avgörande.

I den 79:e minuten slog Bergmark in en perfekt låg genomskärare i straffområdet och Holmberg tog vara på sin första chans i matchen och placerade kyligt in 0-1. Därmed har Kalle gjort mål i sju raka matcher och nio totalt sen hemkomsten till den svartvita tröjan. Ledningen blev dessvärre kortvarig. Brage fick en hörna i den 84:e minuten och efter att Barsoum tappat boll i egna straffområdet så kunde inhopparen Nyarko raka in en skottretur efter att Redenstrand avslutat i första läget och 1-1. Klockan hade tickat upp till den sista aviserade tilläggsminuten när Brage slog in en sista boll i straffområdet och centralt mötte Hellberg perfekt med högerfoten och sköt in 2-1 till hemmalaget. En rejäl kalldusch för ÖSK. I den 99:e minuten fick Backman ett ypperligt kvitteringsläge i straffområdet men hans avslut räddades med en reflexräddning av Bernardini och det blev förlust 2-1.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 28 september kl.19.00 hemma mot Utsiktens BK.

Resultat: 2-1 (0-0)
Mål: Holmberg 79’, Nyarko 80’, Hellberg 90+5’
Varningar: Rödin
Hörnor: 9-3
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Adam Bark in (46’), Sebastian Crona ut – Nasiru Moro in (75’), Kevin Walker ut – Elias Barsoum in (75’), Valgeir Valgeirsson ut – Victor Backman in (75’), Jake Larsson ut – Daniel Björnquist in (82’).
Byten Brage: Leltsin Camoes ut – Kevin Nyarko in (68’), Gustav Berggren ut – Samouil Izountouemoi in (81’), Christopher Redenstrand ut – Malte Persson in (89’).
Domare: Per Melin, Fredrik Hammarström (ass.), Henrik Melin (ass.) och Erik Nordqvist (fjärde).