Målexplosion gav tre poäng mot Skövde

På söndagseftermiddagen var det åter dags för spel i Superettan efter landslagsuppehållet. ÖSK tog emot tabelljumbon Skövde AIK på ett soligt Behrn Arena. Gästerna fick en kanonstart på matchen efter två snabba mål av Engström. Walker reducerade i mitten av första halvlek innan Skövde gjorde 1-3 strax därefter. Kroon gjorde 2-3 i början av andra halvlek och strax därefter kvitterade inhoppande Larsson på en frispark. Med kvarten kvar tryckte Seger in 4-3 och på tilläggstid spikade Holmberg slutresultatet till 5-3 med straffchipp.

Det var ÖSK som skapade matchens första heta målchans. Ett långt inlägg från höger nådde Valgeirsson på bortre stolpen som nickade ner bollen perfekt till Seger som sköt från centralt läge i straffområdet men skottet gick dessvärre högt över. I den tionde minuten fick gästerna en målchans. Efter ett inlägg studsade bollen fram till Engström i straffområdet som tryckte till med ett lågt skott och Eskelinen var chanslös, 0-1. Några minuter senare skaffade sig Skövde ett inkast på offensiv planhalva, och i vanlig ordning lyfte de upp mycket folk. Bollen kastades in i straffområdet och efter trassel och studsar, nådde bollen Engström som tryckte in 0-2 från nära håll. En tung start på matchen. Men ÖSK började etablera mer och mer anfallsspel. I den 26:e minuten tog sig Valgeirsson in i straffområdet och fick efter skottblock och studs, till slut fram bollen till Walker som placerade upp bollen elegant ribba in bakom Lindell i bortamålet och 1-2. Hemmapubliken hann knappt jubla klart innan Skövde fick en hörna från höger. Hörnan slogs lång mot bortre stolpen och där dök en omarkerad Schyberg upp och nickade in 1-3. En rejäl kalldusch. ÖSK tryckte på för ytterligare reducering i slutet av första halvlek men lyckades inte göra något mer mål första 45 och 1-3 stod sig in i pausvilan.

Inför andra halvlek agerade Järdler och genomförde ett trippelbyte. Bergmark, Bark och Larsson klev in och ut gick Moro, Valgeirsson och Björnquist. ÖSK fick utdelning direkt i den 48:e minuten när Kroon fick chansen i straffområdet och prickade säkert in 2-3 till vänster om målvakten. Några minuter senare vann ÖSK en frispark strax utanför straffområdet. Inhoppande Larsson tog hand om den och fick på en kanonträff och bollen smet in vid den vänstra stolpen och kvitterat 3-3. Med timmen spelad tog sig Kroon fram till ett kanonläge och dribblade sig förbi målvakten men en försvarare lyckades stoppa bollen på väg mot det öppna målet. I den 64:e minuten osade det mål igen, men Segers avslut smet tätt utanför vänsterstolpen. Med tjugo minuter kvar stack gästerna upp i en kontring genom Tokic, men Eskelinen var snabbt nere och räddade när avslutet kom i höjd med straffområdets ytterkant.

Med dryga kvarten kvar fick ÖSK ett läge, efter ett blockat skott kunde Seger reagera snabbt och skjuta in returen och vändningen till 4-3 var ett faktum. I den 78:e minuten tog sig Holmberg in i straffområdet men hans avslut räddades på mållinjen av en försvarare. Med fem minuter kvar kom gästernas kvitteringschans efter ett inlägg från höger nickade inhoppande Rhöse över från nära håll. På tilläggstid kontrade Barsoum och knuffades omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Holmberg fick förtroendet och chippade in 5-3 i mitten av målet och spikade därmed slutresultatet.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Tobias Linderoth med att beskriva matchen som en ”tennismatch”, en match med två halvlekar. Vi var beredda på att ÖSK skulle blåsa på i andra men vi höll inte emot tillräckligt länge. Tråkigt att inte få med oss poäng efter den första halvleken vi gör. ÖSKs Christian Järdler ansåg att första halvlek var bedrövlig från hans lag, alla delar var dåliga. Vi fick effekt direkt på trippelbytet och två snabba mål. Att vi gör fyra mål i andra och vinner är bra, den andra halvleken var riktigt bra. Jätteglad över tre viktiga poäng.

Nästa match för ÖSK spelas fredag 22 september kl. 19.00 borta mot Brage IK.

Resultat: 5-3 (1-3)
Mål: Engström 10’ &16’, Walker 26’, Schyberg 28’, Kroon 48’, Larsson 53’, Seger 73’,
Varningar: Valgeirsson, Suljev, Tokic, Vidjeskog, Kroon, Abraham, Engström, Broman
Hörnor: 4-3
Byten ÖSK: Valgeir Valgeirsson ut – Adam Bark in (46’), Nasiru Moro ut – Niclas Bergmark in (46’), Daniel Björnquist ut – Jake Larsson in (46’), Kevin Walker ut – Victor Backman in (84’), Samuel Kroon ut – Elias Barsoum in (84’).
Byten Skövde: Isak Bjerkebo ut – Lukas Rhöse in (66’), Hugo Engström ut – Darrel Kamdem Tibell in (81’), Isak Vidjeskog ut – David Frisk in (87’), Armend Suljev ut – Marc Agerborn in (87’).
Domare: Jonas Bogelund, Martin Palm (ass.), Jonathan Nilton (ass.) och Jim Eriksson (fjärde).