Komfortabel vinst i bortamatchen mot Hertzöga BK

En vecka sen senaste matchen på hemmaplan där det blev en tung förlust med 0-1 mot Husqvarna FF. Idag åkte ÖSK till Karlstad för att möta Hertzöga BK och för att studsa tillbaka i vinnarspåret. Det började också bra då första målet för ÖSK kom redan i den 4:e minuten genom Amelia Olofsson. Dessutom kunde man gå till halvtid med 0-3 och en betryggande ledning efter två mål av Izabella Hurtig. Till den andra var det dock ett bättre Hertzöga som också kunde reducera i den 60:e minuten. Närmre än så kom man inte och resultatet skrivs 1-3 till ÖSK som därmed kunde ta med sig alla tre poängen hem. Däremot får man inte behålla serieledningen då värsta konkurrenten Smedby AIS gick om på målskillnad genom sin 9-0 kross mot RIK Karlskoga tidigare idag.

Det märktes att revanshlusten var stor hos laget eftersom man tog kommando av matchen direkt. Redan i den 4:e minuten kom också det första målet. Detta genom Amelia Olofsson som efter en skarv från Cornelia Karlsson kunde sätta dit 0-1. ÖSK fortsatte sin offensiv och kunde utöka sin ledning genom Izabella Hurtig som fyllt på och gör mål på en retur i den 18:e minuten. Detta efter ett fint lagspel med ett långt bollinnehav som då avslutades med ett mål och 0-2.

Efter målen kom en period där spelet jämnades ut då ÖSK kunde avvakta lite med sin ledning i ryggen. Hertzöga skapade dock inte något farligt läge och istället var det ÖSK som fick chansen att göra ett tredje mål. Målet gjordes av Izabella Hurtig igen, sitt andra för dagen, framspelad av Emelie Alfredsson i den 37:e minuten. Detta gjorde att ÖSK kunde gå till halvtidsvila med en komfortabel tre målsledning.

Till den andra halvleken gjorde Hertzöga BK flera byten och det tillsammans med att ÖSK kändes säkra på segern gjorde att det tillslut också skulle resultera i en reducering i matchminut 60'. Målet kom till på en frispark i ribban som sen efter en superräddning av Ellen Portugues på första returen tillslut kan slås in i mål på den andra returen.

Sedan var det ett ÖSK som bevakade sin ledning ordentligt och ett Hertzöga som försökte flytta fram ytterligare för att närma sig och krympa ÖSK:s ledning. Hertzöga kom dock aldrig nära och ett till mål i ÖSK:s riktning hade inte varit oförkänt. ÖSK lyckades alltså hålla undan och vinner därmed matchen med 1-3 för att återigen ta tre poäng.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– En bra första halvlek där vi är ganska dominanta och skapar många lägen. Skönt också att få leda den klart med 0-3 i halvtid. Sen slår vi av lite på takten i andra halvlek och de kommer tillbaka. Samtidigt har vi lägen för att utöka. Överlag en bra genförd match där vi tar med oss tre poäng hem.

Nästa match för ÖSK är hemma mot Boo FF på GPP lördagen 9:e september kl. 13:00.

Resultat: 0–3 (0–3).
ÖSK mål: Amelia Olofsson (4´), Izabella Hurtig (18', 37')
ÖSK byten: Cornelia Karlsson ut - Jonna Dahlberg in (61'), Amelia Olofsson ut - Ella Gunnarsson in (61'), Agens Andersson ut - Lisa Bergman in (73´), Josefine Eklund ut - Klara Spångberg in (80')