Stark bortaseger mot Örgryte

ÖSK inledde Superettans 21:a omgång när man på fredagskvällen gästade Gamla Ullevi för möte med Örgryte IS. Kroon nickade in ledningsmålet efter 37 minuter och Holmberg utökade till 0-2 i den 44:e. Holmberg nickade även in 0-3 under inledningen av andra halvlek. Trots flertalet ytterligare målchanser skrevs slutresultatet till 0-3 och ett rejält kliv uppåt i tabellen.

ÖSK fick ett tidigt kanonläge att ta ledningen när Holmberg passade fram Seger i sidled som blev fri i straffområdet redan i den femte minuten. Davids avslut blev dock för svagt och Nilsson i hemmamålet kunde göra en enkel räddning. Några minuter senare testade Valgeirsson från distans och bollen touchade ett försvarande ben och smet så när in vid vänstra stolpen. I den nionde minuten fick hemmalagets Christoffersson ett fint läge i straffområdet efter att ha brutit in från vänsterkanten men Eskelinen var med på noterna och kunde rädda till hörna. Med kvarten spelad var samme Christoffersson nära att hitta målet igen men hans vänsteravslut från nära håll räddades på nytt av Eskelinen som fick ut vänsterhanden i sista stund. Spelet böljade fram och tillbaka under första halvtimmen. Valgeirsson hann med att få ytterligare ett fint skottläge men denna gång gick bollen rakt på målvakten.

I den 37:e minuten slog Seger in ett perfekt inlägg mot centrala straffområdet och där kastade sig Kroon och nickade in bollen i mål. Rabalder uppstod efter att linjedomaren höjt flaggan men efter lång betänketid ändrades domslutet till mål och bortaklacken kunde jubla och 0-1 upp på resultattavlan. Kroons första mål i den svartvita tröjan. Med minuten kvar av första halvlek utökade Holmberg till 0-2. Återigen var det Seger som assisterade målskytten när Kalle löpte fram centralt och passades fram perfekt i höjd med straffområdet och elegant rullade bollen till höger om målvakten. Holmberg hade därmed gjort mål i fem raka seriematcher. 0-2 stod sig in till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek gjorde Örgryte ett dubbelbyte och Mujanic samt Sylisufaj kom in. Järdler fortsatte att mönstra samma elva som avslutade första halvlek. I den 53:e minuten fick ÖSK en hörna och i andravågen lyfte Shlimon in bollen i straffområdet och målvakt Nilsson försökte boxa bort, men inte tillräckligt långt och Holmberg snappade upp läget och nickade in 0-3 via ribban. I den 64:e minuten bjöds Kroon på ett kanonläge av en hemmaförsvarare men hans avslut kunde räddas av Nilsson som fick upp högerhanden i tid. ÖSK kontrollerade matchen under större delen av andra halvlek. I den 77:e minuten fick Walker chansen på en frispark strax utanför straffområdet. Kevin fick på en bra skruvad träff men Nilsson tippade bollen till ännu en hörna. ÖSK fortsatte att vara närmare utökad ledning än att hemmalaget skulle reducera. Med två minuter kvar sköt inhoppande Bark tätt utanför. Men 0-3 stod sig matchen ut och tre sköna poäng in på kontot och ett rejält kliv uppåt i tabellen.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 17 september kl. 17.00 hemma mot Skövde AIK.

Resultat: 0-3 (0-2)
Mål: Kroon 37’, Holmberg 44’, 53’
Varningar: Tagesson, Abraham, Bärkroth
Hörnor: 8-5
Byten ÖSK: Samuel Kroon ut – Jake Larsson in (68’), Sebastian Crona ut – Niclas Bergmark in (68’), Kevin Walker ut – Elias Barsoum in (78’), Kalle Holmberg ut – Victor Backman in (78’), Lucas Shlimon ut – Adam Bark in (84’).
Byten Örgryte: Villiam Dahlström ut – Edi Sylisufaj in (46’), Erion Sadiku ut – Amel Mujanic in (46’), Isak Dahlqvist ut – Nicklas Bärkroth in (71’), Noah Christoffersson ut – Sargon Abraham in (71’), Marcus Haglind Sangré ut – William Svensson in (79’).
Domare: Fredrik Oppong, Henrik Melin (ass.), Camilla Stendahl (ass.) och Niclas Karlsson (fjärde).
Publik: 1523

William Eskelinen
Sebastian Crona – Daniel Hultqvist – Axel Óskar Andrésson
Daniel Björnquist – Lucas Shlimon – Kevin Walker – David Seger – Valgeir Valgeirsson