kämparinsats gav en ny seger

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I denna 16:e omgång av Division 1 Mellersta var det dags för ÖSK att resa till Gotland för mötet med 11:e placerade P18 IK. Serieledande ÖSK som inte förlorat i seriespelet sedan 30:e april och som hade sex raka vinster in till denna match fick slita hårt i 90 minuter. Det var ett starkt P18 som ofta pressade ÖSK högt. Något som inte gav utdelning då en stark kollektiv arbetsinsats och ett mål av Cornelia Karlsson gjorde så att ÖSK kunde ta tre nya poäng.

Matchen på Gutavallen inleddes jämnt och inom sex minuter hade båda lagen skapat varsina skott mot mål. Efter detta fortsatte jämnheten att prägla matchen och det blev ett ställningskrig mellan de båda lagen. Det skulle dröja till den 26:e minuten för nästa chans, som tillskrivs P18. Därefter var det återigen en kort period av chansbyten. I den 29:e minuten ett läge för ÖSK men skott över och sedan i den 30:e minuten ett läge för P18, men också det utanför. Sedan följde en period där hemmalaget tog över mer och mer samt skapade flera farliga lägen, till följd av sitt höga presspel. I den 37:e minuten tvingas ÖSK rensa från mållinjen och i den 38:e respektive 40:e minuten har P18 två ribbskott. Trots alla chanser så slutar den första halvleken 0-0 och med tanke på P18:s övertag mot slutet får ÖSK vara nöjda över det.

Till den andra gjorde ÖSK två byten för att ta nya tag och få mer energi. Detta gav effekt direkt då matchens första mål kom i den 47:e minuten genom ÖSK:s målfarligaste spelare Cornelia Karlsson som sätter dit returen efter en frispark. Detta målet gav också ÖSK en återfunnen positivitet och övertag tillskillnad från den första halvleken. Man hade ett par halvchanser att utöka ledningen men lyckades inte. Detta gjorde att P18 fortfarande hade kontakt och från 75:e minuten och framåt pressade man återigen hårt mot ÖSK:s mål. I den 79:e minuten gör Ellen Portugués en jätteräddning och under de sista tio minutrarna har P18 flertalet farliga hörnor och lägen. ÖSK lyckas ändå försvara sin 0-1 ledning och tar därmed med sig alla tre poängen hem. En stark kämparinsats som belönas med en vinst.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Först och främst känner jag en jäkla stolthet att vi åker till Gotland och tar tre poäng. Tjejerna gör ett jättejobb och vi har ju haft en tung vecka med två tunga gräsplaner mot två bra lag tidigare. Sen är vi inte så vana med att resa så här och vi möter ett P18 som kommer bli farliga i höst.

  • - Vi har problem med deras presspel som kommer åt oss nästan hela tiden. Vi lyckas inte med vår speluppbyggnad och får kriga för varje centimeter. Det vi gör bra vilket vi också gjort under hela året är att försvara vårt straffområde. Under de första 75 minutrarna skapar de ingen superfarlig målchans utan det är under de sista 15 som de pressare oss mest. Samtidigt har ju vi bara, typ en och en halv målchans som vi ändå gör mål på.
  • - Vi visste på förhand att det skulle bli tufft även på den här gräsplanen. Så en enorm eloge till vårat slit kollektivt. Vi vill såklart se annorlunda ut i vårt spel men vi vinner den här matchen fast det inte riktigt klaffar och det är som sagt otroligt starkt.

Nästa match för ÖSK är en hemmamatch på GGP söndag den 27:e augusti kl. 16:00 mot Husqvarna FF.

Statistik
Resultat: 0–1 (0–0).
ÖSK:s målskyttar: Cornelia Karlsson (47').
ÖSK byten: Olofsson ut - Gunnarsson in (46'), Stråle ut - Wennberg in (46'), E. Andersson ut -Hurtig in (66'), Hyttinen ut - Eriksson in (82'),

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
17. Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman
9. Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
8. Matilda Wennberg
10 Ella Gunnarsson
12. Karin Weinacht
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908