Efterlängtad 3-0 seger mot Jönköping

På måndagskvällen var det dags för Superettans 18:e omgång när ÖSK tog emot Jönköpings Södra hemma på Behrn Arena. Kalle Holmberg gav ÖSK en tidig ledning med 1-0 redan i den fjärde minuten. Holmberg gjorde även 2-0 precis före halvtidsvilan. Andra halvlek var mållös fram till sista sparken när Walker slog in en frispark och spikade resultatet till 3-0.

Järdler valde att ställa upp med det senaste nyförvärvet Samuel Kroon direkt i startelvan, och jämfört med senaste kryssmatchen mot Trelleborg fanns även Shlimon med från matchens inledning (Bergmark och Bark förpassade till bänken). Matchen hann knappt börja innan Kroon hade gjort ett avtryck och det var dags för målfirande. För i den fjärde minuten hittade debutanten för dagen fram med en fin passning till Holmberg i straffområdet och Kalle var klinisk i avslutningsläget och satte kyligt 1-0 förbi Celic i bortamålet. Några minuter senare slarvade Celic i uppspelsfasen och Seger fick öppet mål från strax utanför straffområdet men hans skott gick högt över. I den elfte minuten sköt Seger på nytt i farligt läge men den här gången hann en försvarare fram och blockerade avslutet på väg mot mål. Under mitten av halvleken sjönk tempot något efter ett par skadeavbrott på kort tid, och gästerna tvingades till ett mittfältsbyte. Med halvtimmen spelad ryckte Larsson fram på vänsterkanten och serverade Seger i straffområdet, David fick på en bra träff men bollen touchade en försvarare och styrdes till hörna. Några minuter senare hade Hultqvist ett farligt skott som även det styrdes på väg mot mål och så när smet in under ribban.

I den 36:e minuten var det gästernas tur att hota, ett inspel från höger skar genom straffområdet och Crona styrde precis bollen utanför eget mål och ett rejält sus hördes på läktarna. Med fem minuter kvar dribblade Larsson och Shlimon ute på vänsterkanten innan bollen nådde Seger i straffområdet som sköt. Davids skott touchade en försvarare och bollen retfullt nära att gå i mål men bara i stolpen och ut denna gång. Under första halvleks sista ordinarie minut fick Jönköping en frispark och i andravågen på den osade det kvittering. Eskelinen var ute och boxade undan ett inlägg men bollen till en grönvit som sköt men William hann kasta sig tillbaka till målet och fick precis undan bollen till en försvarare som kunde rensa undan och få slut på farligheten. I första halvlekens femte och sista tilläggsminut kom till slut ett mål till. Seger tog sig runt ute till vänster och slog in en låg hård boll som Holmberg störtade fram på och kunde trycka in 2-0 i öppet mål. Målet var lika skönt som viktigt och blev en energiboost med sig in i omklädningsrummet för de svartvita.

Inledningen på andra halvlek var inte lika intensiv som avslutningen på den första. ÖSK kontrollerade matchbilden och var trots ledningen det mer spelförande laget. Med timmen spelad såg Seger att bortamålvakten var långt ut och testade ett distansskott från mittcirkeln, bollen svävade dessvärre tätt utanför vänsterstolpen. Med 20 minuter kvar gjorde Järdler ett dubbelbyte och kontringsstarka Bark och Backman klev in medan Kroon och Seger var klara för kvällen. Inhopparna var inblandade direkt i nästa anfall där de tillsammans med Holmberg kombinerade sig fram och Bark sköt ett farligt skott som Celic fick göra en bra räddning på. I den 72:a minuten var det gästernas tur att skapa en farlig chans. Zekovic sköt från inifrån straffområdet men Eskelinen gjorde en bra räddning och släppte inte iväg någon retur.

Med tio minuter kvar fick Backman ett kalasläge att sätta 3-0 när han frispelades i sidled i straffområdet men Celic kom ut och gjorde en vass räddning när skottet blev något för rakt på. I matchens slutskede hade Book ett lurigt distansskott men Eskelinen räddade till hörna och höll sin nolla intakt. I matchens slutsekunder rev Karlin ner Backman strax utanför straffområdet som siste man och fick syna det röda kortet. Walker tog hand om frisparken och slog den perfekt över muren och 3-0 förbi en chanslös Celic som fick agera staty. Efter kvällens tredje målfirande blåste domaren av matchen. Segern innebar sjätte raka matchen med poäng och ett skönt kliv uppåt i tabellen.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Andres Garcia med att gratulera ÖSK och Järdler till segern och erkände att motståndet var klart starkast idag. Han blickade snabbt framåt mot kommande matcher. Christian Järdler var nöjd med spelet och att utdelningen äntligen kom. Mestadels stor glädje för killarna, fina mål och extra glad för Kalle som fick göra två mål. Kroon gjorde också en stark första match. Vi spelar med stor variation offensivt och släpper till väldigt lite bakåt idag. Vi valde att göra byten för att få in ny kraft i slutet av matchen samtidigt som vi sparar lite kraft på startspelarna inför kommande matcher. Mycket nöjd och glad med matchen ikväll!

Nästa match för ÖSK spelas lördag 19 augusti kl.17.00 borta mot Gefle IF.

Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Holmberg 4’ & 45+5’, Walker 90+7’
Varningar: Ben Lamin, Andrésson, Nordström, Backman
Utvisning: Karlin
Hörnor: 6-8
Byten ÖSK: Samuel Kroon ut – Adam Bark in (69’), David Seger ut – Victor Backman in (69’), Kalle Holmberg ut – Daniel Björnquist in (83’), Lucas Shlimon ut – Niclas Bergmark in (83’), Jake Larsson ut – Elias Barsoum in (87’).
Byten Jönköping: Malkolm Moenza ut – Othman El Kabir in (25’), Alexander Berntsson ut – August Karlin in (46’), Taylor Silverholt ut – Flamur Dzelili in (61’), Adam Ben Lamin ut – Elias Nordström in (71’), Othman El Kabir ut – Måns Isaksson in (71’).
Domare: Richard Sundell, Mark Josef (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Stefan Fredriksson (fjärde).