En svartvit poäng efter 0-0 mot GAIS

Under måndagskvällen tog ÖSK emot GAIS hemma på Behrn Arena när serien vände i och med Superettans 16:e omgång. Efter en mållös första halvlek fick GAIS en spelare utvisad efter en timmes spel. ÖSK tryckte på för ett segermål men lyckades inte spräcka nollan och matchen slutade 0-0.

Järdler gjorde ett par ändringar i startelvan jämfört med 2-2 matchen mot Sundsvall, in från start kom Crona, Larsson och Barsoum. Ut gick Andrésson (avstängd), Shlimon (skadad) och Dahl (såld). Just Samuel Dahl och Noel Milleskog tackades av inför matchen efter att båda sålts vidare till Djurgården under sommarens transferfönster. Matchen inleddes med att gästerna satte rejält tryck mot det svartvita straffområdet. En tidig hörna skapade viss oro men till slut kunde bollen rensas undan. I den tolfte minuten sköt Lindberg ett skott ur snäv vinkel från vänsterkanten och Eskelinen fick göra matchens första räddning. Några minuter senare sköt Seger hemmalagets första skott i matchen från distans, bollen seglade dessvärre högt över ÖSK bekantingen Krasniqi som numer vaktar GAIS mål. I en 18:e minuten fick Holmberg en chans i straffområdet efter en hörna men hans skott blockades av försvarare.

ÖSK skapade fem hörnor inom loppet av tre minuter men bollen hittade inte riktigt rätt panna i straffområdet trots att Walker skickade in flertalet kvalitativa bollar. GAIS återtog taktpinnen och pressade ÖSK långt ner i planen under resten av första halvlek, dock utan att skapa några riktigt heta målchanser. 0-0 stod sig efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek inleddes med mycket spel på mittplan och lagen turades om att ha bollen. I den 56:e minuten hade ÖSK en bra omställning, i slutskedet nådde bollen Barsoum som tog avslut i bra läge strax utanför straffområdet men bollen rakt i famnen på Krasniqi. Några minuter senare dribblade sig Larsson in i straffområdets vänstra del och sköt från snäv vinkel men även denna gång stod Krasniqi rätt och räddade utan problem. Med dryga timmen spelad satte gästernas kapten Andersen in en brutal tackling på Valgeirsson på mittplan. Domare Melin visade det röda kortet och GAIS nere på 10 man sista halvtimmen. Just när ÖSK skulle trycka på för ett ledningsmål stack Ahl Holmström upp i en kontring och sköt ett lurigt skott som Eskelinen fick en hand på och räddade.

Med 20 minuter kvar hettade det åter till rejält med flertalet varningar på kort tid. I den 80:e minuten gjorde Järdler ett dubbelbyte, ut med Crona och Barsoum och in med Backman och Björnquist i jakten på ett segermål. ÖSK hade dock svårt att ta vara på det numerära överläget och skapade inga målchanser av värde. Med tre minuter kvar fick Hamse Shaqaxle komma in och göra Superettandebut. ÖSK försökte att trycka på med allt i matchens slutskede men fick inte till det i närheten av straffområdet. Två sena hörnor och ett flertal chansinlägg blev det sista i anfallsväg men bollen ville inte in i mål och matchen slutade med delad poäng 0-0. ÖSKs fjärde raka oavgjorda match.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Fredrik Holmberg med att tacka för en trevlig måndagskväll och beskrev matchen som en vanlig Superettanmatch fylld med kamp och känslor. Han tyckte att hans lag kom ut bra i första halvlek och förde spelet. Efter utvisningen tog ÖSK över spelet helt naturligt men det är en jämn match över 90 minuter och en poäng. ÖSKs Christian Järdler delade bilden av matchen. Han valde medvetet att formera laget lite lägre i planen under första halvlek för att undvika GAIS vassa kontringsspel och lyckades bra med det. Han var märkbart besviken över att hans lag inte lyckades få in bollen och få med sig tre poäng. Han var nöjd med att hålla nollan och att hans spelare var modigare under andra halvlek. Han önskar att få med sig ett mål framåt för att kunna få det att lossna och kunna ta segrar istället för oavgjorda matcher.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 7 augusti kl.19.00 borta mot Trelleborgs FF.

Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: Norén, Crona, Åberg, Walker, Bark, Ahl Holmström, Seger, Björnquist
Utvisning: Andersen
Hörnor: 9-4
Byten ÖSK: Elias Barsoum ut – Victor Backman in (80’), Sebastian Crona ut – Daniel Björnquist in (80’), Adam Bark ut – Hamse Shaqaxle in (87’).
Byten GAIS: Joackim Åberg ut – Egzon Binaku in (68’), Richard Friday ut – Mervan Celik in (79’), Alexander Ahl Holmström ut – Jonas Lindberg in (79’), Gustav Lundgren ut – Chika Chidi in (89’), Julius Lindberg ut – Viktor Alexandersson in (89’).
Domare: Per Melin, Josef Alacam (ass.), Marcus Strandberg (ass.) och Honraw Ghassali (fjärde).