2-2 efter en svängig match i Sundsvall

Under lördagseftermiddagen spelades en viktig match på NP3 Arena när ÖSK gästade GIF Sundsvall i Superettans 15:e omgång. Adam Bark gav de svartvita ledningen i mitten av första halvlek och 0-1 var ställningen i paus. I början av andra halvlek kvitterade hemmalagets Pickah till 1-1. Sundsvall gjorde även 2-1 med kvarten kvar. Holmberg missade därefter en straff men på tilläggstid kunde Jake Larsson göra 2-2 och delad poäng.

Järdler skickade ut en intakt startelva jämfört med senaste 0-0 matchen mot Trelleborg, så när som på skadade Moro ut och in med Hultqvist i backlinjen. ÖSK skapade matchens första målchans när Bark drog till från distans, men målvakt Jonsson räddade utan retur. Med knappa kvarten spelad sköt Seger från långt håll men touch till hörna. På hörnan blev det väldigt farligt och Shlimon sköt från nära håll men bollen blockades till ny hörna. ÖSK fortsatte att trycka på och minuten senare passade Holmberg fram Walker som sköt ett hårt skott i stolpens insida och ut, på returen sköt Holmberg utanför från snäv vinkel. ÖSK var det klart spelförande laget och satte rejäl press på hemmalaget.

Med halvtimmen spelad var det Segers tur att få ett fint skottläge strax utanför straffområdet med bollen rätt i famnen på målvakten. I sekvensen efter var det Sundsvalls tur att skapa ett läge när Andersson avlossade ett hårt skott men Eskelinen räddade. I efterspelet på det skottet lurade Simba sig förbi Valgeirsson ute på kanten och slog in ett hårt inspel som styrdes upp i ribban av Andrésson. I den 32:a minuten fick ÖSK till slut utdelning framåt. Efter en misslyckad rensning av en hemmaförsvarare blev Bark helt fri i straffområdet, Adam rundade målvakten och petade in 0-1 i öppet mål. Bara några minuter senare hade Walker en boll i mål men det vinkades korrekt av för offside. I den 43:e minuten fick Hallenius en kanonchans för hemmalaget men han hamnade lite ur vinkel och Eskelinen kunde göra sig stor och rädda. 0-1 stod sig in till halvtidsvilan.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Valgeirsson fick ett stenhårt skott rakt i ansiktet i eget straffområde. På den efterföljande hörnan nådde Pickah högst i gröten av spelare framför mål och han kunde nicka in kvitteringen. Målet gav energi för hemmalaget och i den 56:e minuten rann Simba igenom och sköt ett bra skott men Eskelinen gjorde en strålande räddning. I den 62:a minuten fick Holmberg dubbla chanser i straffområdet. Dahl slog in en hård passning längs marken och på första läget sparkade Holmberg hål i luften men efter en turlig studs på försvarare fick Kalle en till chans och nu helt fri framför mål men han sköt dessvärre högt över.

I den 76:e minuten fick Hallenius bollen i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Andersson som sköt och bollen touchade Walkers ben och styrdes förbi en chanslös Eskelinen och 2-1 Sundsvall. Några minuter senare fick ÖSK en straff efter att bollen träffat en försvarares hand. Holmberg fick chansen från straffpunkten men Kalle slog dessvärre en svag låg straff och Jonsson i hemmamålet kunde rädda utan retur. Tungt. ÖSK försökte att trycka på för en kvittering i slutminuterna men det såg inte ut att bli någon mer chans av värde. I stället var det Sundsvall som efter ett försvarsmisstag bjöds på ett friläge från halva planen men Nåviks avslut blev något rakt på och Eskelinen gjorde en ny kanonräddning. ÖSK skickade upp ytterligare en långboll som Andrésson skarvade in i straffområdet och där kom inhoppande Larsson först på bollen och Jake kunde placera in 2-2 i den 93:e minuten. Ett oerhört skönt mål som innebar delad poäng efter en rejält svängig match som hade det mesta.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 31 juli kl. 19.00 hemma mot GAIS.

Resultat: 2-2 (0-1)
Mål: Bark 32’, Pickah 50’, Andersson 76’, Larsson 90+3’
Varningar: Shlimon, Andrésson, Andersson
Hörnor: 14-6
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Sebastian Crona in (67’), Valgeir Valgeirsson ut – Daniel Björnquist in (81’), Kevin Walker ut – Jake Larsson in (81’), Adam Bark ut – Elias Barsoum in (84’).
Byten Sundsvall: Lucas Forsberg ut – Fredrik Lundgren in (44’), Jesper Carström ut – Marcus Burman in (67’), Linus Hallenius ut – Ludvig Nåvik in (81’).
Domare: Fredrik Oppong, Danha Bachiri (ass.), Abdelmasih Gergess (ass.) och Magnus Römo Mella (fjärde).