Mållöst hemma mot Trelleborg

På måndagskvällen tog ÖSK emot Trelleborgs FF hemma på Behrn Arena. Trots flertalet bra lägen för de svartvita i första halvlek var det mållöst i paus. I den andra halvleken jagade båda lagen ett segermål men utan lycka. Slutresultatet blev 0-0 och delad poäng.

Startelvan var nästintill intakt jämfört med 1-1 matchen senast mot Öster, enda skillnaden att Adam Bark tog plats i anfallet i stället för Noel Milleskog som lämnat för spel i Djurgården. ÖSK fick en tidig kanonchans när Seger spelades fram helt fri strax utanför straffområdet, David chippade över bortamålvakt Kristensen men en försvarare hann i kapp bollen på mållinjen och kunde rensa till hörna. I den nionde minuten kom nästa högkaratiga målchans efter att Valgeirsson drivit upp bollen på högerkanten och ett första skott täckts undan dök bollen upp perfekt framför Dahls fötter men Kristensen stod för en vass benparad och höll nollan intakt. I den 21:a minuten var det Trelleborgs tur att hota med en frispark som slogs tätt utanför Eskelinens första stolpe. Därefter gick matchen ner lite i tempo och det mesta av spelet skedde på mittplan.

I den 32:a minuten dök det upp en ny fin chans för ÖSK. Walker slog in en perfekt hörna från höger och Andrésson nådde högst och tryckte till bollen med skallen, men Kristensen sprattlade till och gjorde en kanonräddning. Strax före halvtidsvilan stack gästerna upp och Olausson dribblade i straffområdet innan han sköt ett lågt skott men Eskelinen var snabbt nere och räddade. 0-0 stod sig efter 45 spelade minuter.

Inför andra halvlek tvingades Moro utgå (sen smäll mot axeln i första halvlek) och in i backlinjen kom Hultqvist. I den 59:e minuten vann Bergmark bollen högt upp i planen och passade fram Bark som bröt in från kanten och sköt ett fint skott mot den bortre stolpen men Kristensen sträckte ut och räddade till hörna. Minuten senare var det Barks tur att hota igen efter fint passningsspel kom ett rappt skott inifrån straffområdet men en ny bra räddning. I efterspelet på den sekvensen spelades Walker fram i ett kanonläge framför mål men hans avslut blev löst och kunde blockas undan i närheten av mållinjen.

Med 20 minuter kvar byttes Backman in och han fick tidigt så när ett friläge men en försvarare hann i kapp i sista stund och blockade inhopparens avslut. I den 73:e minuten ställde ÖSK om kvickt på vänsterkanten och Backman spelade in ett hårt inspel som var någon decimeter ifrån att styras in i eget mål av en försvarare men bollen gick ut till hörna. I den 86:e minuten fick gästerna ett bra läge att avgöra men Eskelinen räddade Bohmans närskott. På tilläggstiden osade det i ÖSKs straffområde men bollen fastnade i gröten av spelare framför mål innan det blev en resultatlös hörna. Fler farligheter än så blev det inte i matchen som således slutade 0-0 och varsin poäng.

På presskonferensen var gästernas tränare Stefan Jacobsson nöjd med att bryta hans lags förlusttrend och få med sig en hållen nolla samt en poäng. Han var nöjd med sina spelares slit över 90 minuter och stolt över prestationen. Med lite flyt i slutet kunde det även blivit seger. ÖSKs Christian Järdler var nöjd med prestationen överlag och tyckte att detta var en av lagets bästa insatser under säsongen. I 80 minuter gör vi allting rätt utan att göra mål, det saknas det sista lilla i inspelen och touchen framför mål. Järlder var tydlig med att det borde varit ledning i paus men erkände även att det kunde gått illa i slutskedet av matchen när Trelleborg var starka. Han gladdes även åt att flera av de skadade spelarna var tillbaks i spel.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 22 juli kl.15.00 borta mot GIF Sundsvall.

Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga
Varningar: Björkqvist, Stenmark & Dhaini
Hörnor: 10-7
Byten ÖSK: Nasiru Moro ut – Daniel Hultqvist in (46’), Lucas Shlimon ut – Victor Backman in (68’), Adam Bark ut – Elias Barsoum in (78’), Kevin Walker ut – Sebastian Crona in (89’), Samuel Dahl ut – Jake Larsson in (89’).
Byten Trelleborg: Henry Offia ut – Jesper Dickman in (68’), Mohammed Saeid ut – Haris Brkic Larsen in (78’), Herman Hallberg ut – Mouhammed Ali Dhaini in (78’).
Domare: Martin Strömbergsson, Henrik Melin (ass.), San Seno (ass.) och Martin Thorén (fjärde).