1-1 i ösregnet mot Öster

Efter en månads sommaruppehåll var det på fredagskvällen åter dags för Superettan igen när ÖSK tog emot Östers IF på ett regnigt Behrn Arena. Efter en försenad matchstart på grund av åska kom spelet till slut i gång. Gästerna tog ledningen efter 13 minuter via Rodic vilket gjorde att det stod 0-1 i halvtid. Med timmen spelad kvitterade Milleskog till 1-1. Trots ytterligare ett par farliga målchanser skrevs slutresultatet till 1-1.

Järdler valde att sätta in nyförvärvet, och hemvändande, Kalle Holmberg direkt från start i anfallet tillsammans med Milleskog och Seger. Sommarens andra nyförvärv Hamse Shagaxle fanns även med på bänken där även Sebastian Crona återfanns efter en längre tids skadefrånvaro. Matchen fick skjutas upp en kvart på grund av ett åskväder men till slut sparkades matchen i gång i ett kraftigt regn vilket gjorde planen något svårspelad. I den elfte minuten kom matchens första målchans när Milleskog avslutade från snäv vinkel men Prekovic i bortamålet räddade utan att släppa retur. Några minuter senare ställde Öster om centralt via Söderberg och bollen spelades så småningom ut på högerkanten till Rodic som tog sig in i straffområdet och sköt ett kliniskt lågt skott som slank in via bortre stolpen, 0-1.

ÖSK hade svårt att etablera anfall i vätan och det var gästerna som var det mest bollförande laget även efter målet. I den 26:e minuten fick Öster en hörna och bollen nickades från farligt läge men rakt i famnen på Eskelinen. I slutminuten av första halvlek skaffade ÖSK sig en hörna som blev superfarlig. Walker slog in bollen mot Andrésson som nådde högst i luftrummet och fick på en bra nick mot bortre stolpen men på mållinjen kunde en försvarare nicka undan bollen. 0-1 stod sig där med halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med en tidig ÖSK-chans. Ett inlägg från höger gick rakt igenom straffområdet över till Dahl som drog till med ett hårt skott men Prekovic räddade till hörna. I den 61:a minuten tog Milleskog ner en långboll och tog sig in i straffområdet och sköt distinkt in 1-1 i bortre hörnet. Kvitteringen gav energi och ÖSK tryckte på direkt för ytterligare mål, på en hörnvariant i nästa sekvens nickade Andrésson i ribban innan bollen kunde rensas undan. I den 68:e minuten höll en Österförsvarare på att göra ett retligt självmål men Prekovic hann precis kasta sig bakåt och tippa bollen till hörna. ÖSK fortsatte att ösa på för fullt och Shlimon dribblade sig in i straffområdet innan han dessvärre avslutade högt över från fin position. Anfallslusten kom av sig lite under en period och Öster tog sig tillbaka in i matchen under slutkvarten. Inget av lagen vaskade fram någon riktigt het målchans i slutet och resultatet blev där med 1-1 och varsin poäng.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Srdjan Tufegdzic med att berätta att han upplevde resultatet som rättvist. Han var särskilt nöjd med deras första halvlek där det skapades många målchanser medan ÖSK kom tillbaka starkt i andra och hans lag tappade lite intensitet. ÖSKs Christian Järdler delade bilden av matchen. Han genomförde ett par justeringar i halvtid och därefter blev det klart bättre spel med högre aggressivitet och mod. Han valde medvetet att vänta med bytena något för att inte bryta det fina momentum som fanns i mitten av andra halvlek. Överlag var Christian nöjd med att hans lag kom tillbaks i matchen efter den tuffa inledningen och kunde få med sig ett oavgjort resultat.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 17 juli kl.19.00 hemma mot Trelleborgs FF.

Resultat: 1-1 (0-1)
Mål: Rodic (13’), Milleskog (61’)
Varningar: Thor Sigurgeirsson, Larsson, Berg
Hörnor: 8-7
Byten ÖSK: Kevin Walker ut – Adam Bark in (78’), David Seger ut – Jake Larsson in (84’), Noel Milleskog ut – Sebastian Crona in (87’).
Byten Öster: Niklas Söderberg ut – Ahmed Bonnah in (69’), Alex Thor Hauksson ut – Dzenis Kozica in (80’), Adam Bergmark Wiberg ut – Daniel Ljung in (80’), Vladimir Rodic ut – Isak Magnusson in (89’), Runar Thor Sigurgeirsson ut – John Stenberg in (89’).
Domare: Erik Mattsson, Danha Bachiri (ass.), Josef Alacam (ass.) och Stefan Fredriksson (fjärde).