Hylla supporterkulturen med oss den 7 juli!

Foto: MSUN / Mikael Sundberg

Fredagen den 7 juli kl. 19:00 möter vi Östers IF hemma på Behrn Arena. I samband med matchen kommer vi även hylla supporterkulturen som växer runt ÖSK. Klä dig i vitt och köp biljett så ses vi på Behrn Arena.

Vad vore en fotbollsmatch utan publikens inramning? Under pandemiåren fick vi tyvärr den frågan besvarad. Inte för att svaret på något sätt var överraskande, men frånvaron av publik på läktarna påminde alla oss fotbollsälskare om att: Fotboll är känslor! Utan publiken som skapar atmosfären på läktarna är upplevelsen på en fotbollsarena något helt annat.

För alla oss som följer ÖSK har de senaste årens sportsliga resultat varit tuffa. Efter degradering till Superettan 2021 har vårt publiksnitt minskat och det skulle vara lätt att tro att intresset för klubben i supporterkretsar minskat. Men så är verkligen inte fallet! De olika supportergrupperna runt klubben växer, vi har ett av Superettans största bortaföljen, tifon på hemmamatcherna når nya höjder och ljudkulissen på Behrn Arena har troligen aldrig varit högre från våra supportrar! Kafé National, som öppnade sina dörrar i mitten av 2022, är en succé och bidrar till att vara en mötesplats för supportrar innan matcher, men också som samlingslokal för olika ÖSK-möten mellan matcherna. Gamla fina Örebro (GFÖ) växer så det knakar och satte rekord i antalet säsongskort på Sektion K under våren 2023.

Att supporterkulturen vuxit i motgång är ett tecken på att intresset för klubben är starkt och att det finns ett stort engagemang för Örebro SK. Genom att tillägna kommande hemmamatch mot Östers IF fredag den 7:e juli till våra supportrar och hylla den växande supporterkulturen är vår förhoppning både att stärka en växande kultur ytterligare och samtidigt bygga vidare på engagemanget och bli ännu fler.

Matchen kommer gå under namnet ”Tema vitt”, dvs vi uppmanar alla besökare att klä sig i vita kläder, allra helst matchtröja. Det kommer att finnas mat och dryck till specialpriser på Kafé National och Ivans hörna innan matchen. Dessutom gästas Kafé National av DJ Don Eduardo och DJ Mogge som vänder vinyler och höjer stämningen till oanade höjder. 

I paus kommer representanter från olika supportergrupper både att intervjuas och tävla mot varandra på innerplanen. Efter matchen kommer Kafé National hålla öppet för att ge möjlighet för supportrar att diskutera matchen, umgås och njuta av en förhoppningsvis varm sommarkväll.

Missa inte chansen! Var med och stötta både klubbens supporterkultur och herrlaget i matchen mot Östers IF fredag 7:e juli!

Svartvita hälsningar,

Jonas Lindegren
VD/Klubbchef ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908