Oavgjort i hemmamatchen mot tyresö ff

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna fina fotbollssöndag inleddes med damernas match mot Tyresö FF i den 9:e omgången av Division 1 Mellersta. Efter förlusten mot Degerfors i Svenska Cupen i onsdags var det ett revanschsuget ÖSK som återfanns på GPP. Men trots en stor ÖSK dominans i chanser och spel slutade den första halvleken 0-0. I den andra tog Tyresö ledningen efter ett slump mål men ÖSK kom tillbaka snabbt med ett nickmål från Cornelia Karlsson. Återigen från ingenting kunde även Tyresö sätta 1-2. Det blev däremot inte slutresultatet då ÖSK kom tillbaka en andra gång i slutminutrarna till 2-2. Det var Ella Gunnarsson som ordnade det oavgjorda resultatet och en poäng till ÖSK som med detta behåller sin 4.e plats i tabellen.

ÖSK började matchen starkt och hade flera lägen att ta ledningen under de öppnande 10 minuterna. I den 5:e minuten sköt Cornelia Karlsson ett skott som Tyresö målvakten kunde rädda ut till hörna. På denna efterföljande hörna damp bollen ner hos Amelia Olofsson, som drog till på halvvolley och tvingade återigen Tyresös målvakt till en svår räddning. I den 8:e minuten kom samme Olofsson fri mot mål men skottet gick precis utanför. Efter denna inledande starka start av ÖSK lyckades Tyresö få ordning på försvaret och göra matchen mer jämn. Det skulle dröja tills den 30:e minuten när Olofsson återigen kunde ta sig igenom försvaret men målvakten från Tyresö kom ut och räddade igen. Detta läge gjorde att ÖSK igen tog tag i initiativet och skapade flera halvchanser där avsluten inte hittade rätt. Att ÖSK inte ledde med ett eller ett par mål efter den första halvleken är smått osannolikt med tanke på övertaget och vilka lägen som man hade. Men så var fallet, mycket tack vare Tyresös målvakt, och resultatet i halvtid skrivs alltså 0-0.

I den andra halvleken var det från ingenting Tyresö FF som gjorde det första målet. 0-1 kom efter att ett motlägg på ÖSK:s sista tredjedel ställt Ellen Portugués i ÖSK:s mål. Portugués som hade rört sig ut för att ge understöd hann inte tillbaka till sitt mål när bollen retligt rullade förbi och in i målet. Tyresös ledning skulle dock inte stå sig länge. Detta då Cornelia Karlsson, på en hörna signerad Emelie Alfredsson, kom in i den första ytan och satte dit huvudet för 1-1. Efter ÖSK:s kvittering var det en långperiod av spel och kamp på mitten från båda lagen. Viljan att gå framåt var lite förlorad, mest tack vare Tyresö som med ett mer destruktivt spel säkert var nöjda med en poäng. Efter att knappt ha skapat några farliga lägen kunde Tyresö oförkänt göra 1-2 i den 82:a minuten genom nummer 13 Mikaela Larsson. Tyresö skulle dock inte få stjäla med sig alla poängen hem eftersom att i den 91:a minuten kunde Ella Gunnarsson sätta dit ett sent kvitteringsmål som innebar slutresultatet 2-2.

Dennis Gabrielsson, Tränare ÖSK Fotboll:
– Vi spelar 2-2 när vi släpper till en målchans på 90 minuter, vilket är helt orimligt. Vi borde gjort ett gäng mål i första halvlek och i andra blir det för mycket kamp. Det är fruktansvärt frustrerande att vi ska hamna där. Vi är i första halvlek jättebra med mycket folk i boxen och bra bollar in men vi sätter inte dit den. I halvtid tyckte vi att vi hade lite för dålig höjd i vår positionering, vilket gör det enklare att försvara mot oss men sen handlar det mycket om marginaler. Vi har ju två stycken bollar som går några centimeter utanför, så det är surt.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas borta mot Smedby AIS på lördag 10 juni kl. 13:00.

Statistik
Resultat: 2–2 (0–0).
ÖSK:s målskyttar: Cornelia Karlsson (50'), Ella Gunnarsson (90+1').
ÖSK byten: E.Andersson ut - Gunnarsson in (68'), Olofsson ut - Weinacht in (68') Hyttinen ut - Hurtig in (78').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
17. Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman
9. Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
3. Josefine Eklund
5. Nathalie Sundqvist
10. Ella Gunnarsson
12. Karin Weinacht
14. Izabella Hurtig

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908