Oavgjort hemma mot Helsingborg

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

På mors dag söndagen tog ÖSK emot Helsingborgs IF hemma på Behrn Arena. Det svartvita laget fick en drömstart när Valgeirsson gjorde 1-0 redan efter åtta minuter. Resultatet stod sig länge och väl fram till 78:e minuten när gästernas Al-Hamawi kvitterade till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

Med Moro avstängd valde Järdler att åter stoppa in Bergmark i backlinjen, högre upp i planen fick Valgeirsson göra sin första match från start för säsongen. Matchens första målchans kom i den sjätte minuten efter att en ÖSK-hörna nådde Bergmarks panna men nicken över. Två minuter senare fick Larsson bollen i vänstra delen av straffområdet och sköt ett lågt skott men Joelsson i bortamålet gjorde en fin enhandsräddning till hörna. Hörnan nickades i sin tur ut ur straffområdet men Valgeirsson drämde till bollen stenhårt och bollen gick lågt förbi en chanslös Joelsson denna gång och 1-0 ÖSK. En drömstart på matchen. Efter målet följde en längre period av spel utan målchanser och lagen turades om att föra spelet men det tog allt som oftast stopp innan straffområdena. 1-0 stod sig således tills domaren blåste av för halvtidspaus.

Andra halvleks första målchans blev hemmalagets. En lång djupledsboll nådde Bark i utkanten av straffområdet, Adam tog ner och sköt ett kvickt skott men Joelsson gjorde en bra benparad. Med timmen spelad tvingades Valgeirsson utgå och in kom Fisic, samtidigt som Bark flyttades ner på mittfältet. I den 64:e minuten vaskade ÖSK fram en halvchans när Seger fick ett skottläge strax utanför straffområdet men han fick inte till någon ordentlig träff och Joelsson kunde enkelt skopa upp bollen. I den 71:a minuten ställde ÖSK om snabbt i en kontring efter ett viktigt skottäck av Hultqvist i eget straffområde. Fisic drev bollen över halva planen innan han passade fram Milleskog som avslutade med högern men bollen rullade retligt precis utanför bortre stolpen.

I den 79:e minuten skapade Helsingborg en sällsynt målchans. Al-Hamawi fick bollen centralt utanför straffområdet och drog till med ett lågt högeravslut som smet förbi Eskelinen och 1-1 med tio minuter kvar att spela. I den 85:e minuten fick Helsingborg ett kanonläge att avgöra efter en omställning där Ring serverades i straffområdet men Eskelinen gjorde en vass räddning på det låga avslutet. ÖSK försökte flytta upp spelet under avslutningen i hopp om att hitta ett segermål. I stället var det gästerna som fick ett gyllene läge att avgöra långt in på tilläggstiden men Kjellnäs sköt utanför från tio meter. Någon ytterligare farlighet blev det inte och 1-1 och delad poäng.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Stuart Baxter med att förklara att Örebro spelade bra i första halvlek och hans lag hade för låg intensitet. I andra halvlek ökade intensiteten och ytterbackarna klev högre i jakten på kvittering. Han tyckte att hans lag till sist gör en bra match som med lite flyt på slutet kunde ha vunnits. ÖSKs Christian Järdler var nöjd med sina spelares vilja på planen. Första halvlek är bra och ledningen rättvis. I andra halvlek blev det lite för mycket kontringsspel men om 2-0 hade kommit så hade matchen varit vunnen, istället en kvittering och en poäng. Christian ansåg att spelet i sig var ett steg framåt även om besvikelsen var stor med bara en poäng med från matchen.

Nästa match för ÖSK spelas på onsdag 31 maj kl. 19.00 och för motståndet står Utsiktens BK på bortaplan.

Statistik
Resultat: 1-1 (1-0)
Mål: Valgeirsson (8’), Al-Hamawi (78’)
Varningar: Andrésson, Stojanovic-Fredin, Hellborg,
Hörnor: 4-3
Byten ÖSK: Valgeir Valgeirsson ut – Adi Fisic in (58’), Daniel Hultqvist ut – Daniel Björnquist in (89’), Noel Milleskog ut – Lucas Shlimon in (86’).
Byten Helsingborg: Ervin Gigovic ut – Lukas Kjellnäs in (73’), Amin Al Hamawi ut – Adrian Svanbäck in (88’), Victor Blixt ut – William Westerlund in (90+4’).
Domare: Andreas Dufva Johansson, Mirza Rovcanin (ass.), Luke Kyqyku (ass.) och Stefan Fredriksson (fjärde).
Publik: 4633

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Daniel Hultqvist – Axel Oskar Andrésson
Valgeir Valgeirsson – Kevin Walker – David Seger– Samuel Dahl
Adam Bark – Noel Milleskog – Jake Larsson

På bänken: Dzevlan, Björnquist, Nicklasson, Fisic, Mokédé, Schlimon, Melander.

Startelva Helsingborgs IF
Kalle Joelsson
Casper Widell – Adam Hellborg – Emil Hellman
Victor Blixt – Erik Ring – Ervin Gigovic – Oliver Stojanovic Fredin – Simon Bengtsson
Amar Muhsin – Amin Al Hamawi

På bänken: Kjellnäs, Svanbäck, Westerlund, Arvidsson, Carlsson, Nilsson.

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908