Mållöst hemma mot Örgryte

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

På tisdagskvällen var det äntligen dags för match igen när ÖSK tog emot Örgryte hemma på ett småregnigt Behrn Arena. Matchen bjöd dock på få målchanser och slutade 0-0 och delad poäng.

Efter en dryg veckas matchuppehåll sen segern mot Skövde kunde Järdler mönstra en nästintill intakt startelva, enda skillnaden var Mokédé in i stället för en skadad Schlimon. Redan i den andra minuten fick ÖSK ett inkast högt upp i planen som Andrésson kastade långt mot straffområdet. Efter att gästernas målvakt Nilsson misslyckats med att boxa undan bollen kunde Larsson avsluta men skottet fastnade i röran framför mål och ut till hörna. I den femte minuten var det ÖIS tur att skapa första farligheten för deras del när Karim sköt från distans men Eskelinen räddade utan att släppa retur. Med knappa kvarten spelade kombinerade sig gästerna fram på högerkanten innan Drott avslutade anfallet med ett lågt skott men Eskelinen var snabbt nere och räddade. William fick agera på nytt några minuter senare när Paulson avlossade inifrån straffområdet men skottet räddades till hörna. De sista 20 minuterna av första halvlek ebbade målchanserna ut och det var 0-0 i halvtid.

Andra halvlek inleddes med varsina hörnor som orsakade småfarligheter åt vardera håll men ingen högkaratig målchans. Matchbilden under inledningskvarten av andra halvlek präglades av spel på mittplan och stor brist på farligheter i sista tredjedelen för något av lagen. I den 76:e minuten fick gästernas inhoppande Bärkroth ett fint läge i straffområdet men avslutet gick tätt utanför bortre stolpen. Med tio minuter kvar gjorde Järdler ett trippelbyte och in med Björnqvist, Valgeirsson och Fisic i jakten på mål. ÖSK hade dessvärre svårt att skapa offensiva lägen även mot slutet. Matchens sista målchans blev bortalagets och Lundberg som drog till med en cykelspark på tilläggstid, men en bra bit utanför målramen. Matchen slutade således 0-0 och varsin poäng till lagen.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Jeffrey Aubynn med att ge sin bild av matchen. Han tyckte att sitt lag var det starkare laget under första halvlek men att Örebro är starkare under inledningen av andra halvlek. Över lag var det en bra insats av ÖIS och han tyckte att hans lag var förtjänta av att vinna, men att de saknar det sista lilla framför mål.

Christian Järdler var tydlig med att det ikväll var tio bra minuter och 80 dåliga från sitt lag. Han tyckte inte att ÖSK var värda poängen, slarviga i passningsspelet och generellt en svag match. Det som var positivt var att det alltid är bra att hålla nollan och att det trots allt blev en poäng trots att det var lagets sämsta match för säsongen. Nya tag på lördag.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 20 maj kl. 13.00 borta mot Landskrona BoIS.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: Andrésson, Lundberg, Moro & Styffe.
Hörnor: 6-9
Byten ÖSK: Niclas Bergmark ut – Daniel Hultqvist in (63’), Noel Milleskog ut – Adi Fisic in (79’), Kevin Walker ut – Valgeir Valgeirsson in (79’), Malik Mokédé ut – Daniel Björnqvist in (79’).
Byten Örgryte IS: Daniel Paulson ut – Viktor Lundberg in (35’), Noah Christoffersson ut – Nicklas Bärkroth in (74’), William Svensson ut – Hampus Dahlqvist in (82’).
Domare: Adi Aganovic, Joakim Wik (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Martin Thorén (fjärde).
Publik: 2588

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Nasiru Moro – Axel Andrésson
Adam Bark – Kevin Walker – Malik Mokédé – Samuel Dahl
Jake Larsson – Noel Milleskog – David Seger

På bänken: Dzevlan, Björnqvist, Fisic, Hultqvist, Valgeirsson, Nicklasson & Wingemark

Startelva Örgryte IS
Mathias Nilsson
Linus Tagesson – Christoffer Styffe – Marcus Haglind-Sangre – William Svensson
Erion Sadiku – Daniel Paulson – Jonathan Drott
Isak Dahlqvist – Noah Christoffersson – Hady Saleh Karim

På bänken: Rahm, Azulay, Abraham, Lundberg, Bärkroth, Dahlqvist, Andreasson & Vennberg

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908