Tre poäng och storseger mot Hertzöga

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Efter förra helgens bittra förlust var det ett revanschsuget ÖSK som idag tog emot Hertzöga BK hemma på Behrn Arena. Den revanschlusten syntes redan från start och i den 16:e minuten tog ÖSK ledningen med 1-0. Kort därefter fick Hertzöga en spelare utvisad och efter det var det en ensidig match. ÖSK förvaltade det övertag som utvisningen innebar och vann matchen med hela 6-0. Tre sköna poäng för svartvitt.

ÖSK inledde matchen starkt, hade mycket boll och tog ledningen efter en dryg kvarts spel. Det var Cornelia Karlsson som kom fri, rundade målvakten och placerade in bollen i det tomma målet.

Kort därefter kom även Ella Gunnarsson fri bakom bortalagets backlinje. Men innan hon hann avsluta revs hon ner av en försvarare. Rött kort och Hertzöga decimerat till tio spelare efter bara 19 minuter. Efter utvisningen följde en period där ÖSK, trots en spelare mer, tappade lite av det spelövertag man haft fram till dess. Men det dröjde inte länge innan man tog tag i taktpinnen igen.

I den 40:e minuten kom 2-0-målet efter att Ella Gunnarssons inlägg stöttes i mål av Cornelia Karlsson som gjorde sitt andra för dagen. Bara någon minut senare kom även 3-0 när Emilia Andersson tog sig in i straffområdet och petade bollen förbi målvakten och in i mål. Just innan halvtidspausen kom även 4-0 och denna gång var det Ella Gunnarsson som var sist på bollen.

I den andra halvleken fortsatte ÖSK på samma övertygande sätt som man avslutade den första. 5-0 kom efter en timmes spel när Emelie Alfredsson vackert lyfte in bollen från utanför straffområdet. Två minuter senare blev även Izabella Hurtig målskytt när hon satte 6-0-målet.

ÖSK bevakade sedan sin ledning hela vägen ut och tog hem en tydlig seger. Slutresultatet blev 6-0 och ÖSK inkasserade tre nya poäng på kontot.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi har kontroll i 90 minuter och är väldigt effektiva i den första halvleken. Deras tidiga utvisning påverkar såklart men vi tycker att vi är lite slarviga i passningsspelet och lite för bekväma. I halvtid pratade om vi om att försöka höja den delen i andra halvlek och kanske försöka få till en länkpassning till innan vi går på avslut för att kunna vinna tillbaka bollen oftare. Men det är svårt att inte bli rak när det finns så mycket ytor som det gör. Så det blir inte riktigt som vi vill i andra men med 6-0 och full kontroll på matchen är det klart att det är godkänt.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas borta mot Boo FF lördagen den 13 maj klockan 13:00.

Statistik
Resultat: 6–0 (4–0).
ÖSK:s målskyttar: Karlsson (16' & 40'), E. Andersson (41'), Gunnarsson (45'), Alfredsson (61'), Hurtig (63')
ÖSK:s byten: Stråle ut - Wennberg in (62'), A.Andersson ut - Hyttinen in (62'), Eklund ut - Sundqvist in (72'), Alfredsson ut - Olofsson in (72'), Gunnarsson ut - Holmqvist in (77').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
3. Josefine Eklund
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
12. Karin Weinacht
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
5. Nathalie Sundqvist
7. Alva Holmqvist
8. Matilda Wennberg
16. Lisa Bergman
17. Alva Hyttinen
19. Amelia Olofsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908