Knapp förlust i bortamatchen mot Husqvarna FF

Denna söndagen på valborgsmässoafton åkte ÖSK till Huskvarna för en bortamatch. Likt ÖSK hade Husqvarna FF tre vinster på tre möjliga och det var ett tidigt toppmöte som stundade. Efter en stark ÖSK start var det däremot Husqvarna som kunde göra 1-0 genom Ronja Lind. Detta redan i den 12:e minuten. Det var också det enda målet i en match som var jämn. ÖSK blev offensivare och försökte trycka på för en kvittering men lyckades inte ta vara på sina lägen. Därmed tog Husqvarna alla tre poängen och fortsätter hålla sig i toppen. För ÖSK gäller det att studsa tillbaka i det vinnande spåret nästa helg.

Mikael Kindgren, assisterandetränare ÖSK Fotboll:
– Vi gör årets bästa prestation men lämnar Jönköping med noll poäng. Det känns orättvist men vi behöver sätta lägena när vi får dom. Samtidigt gör Husqvarna det bra och deras mål är ett riktigt klassavslut.

- Vi inleder matchen riktigt bra och skapar flera lägen att ta ledningen. Istället sätter Husqvarna sin första chans. Riktigt bra första, mer kamp och mer jämn tillställning i andra. Vi balanserar om och blir väldigt offensiva mot slutet men lyckas inte få in kvitteringen. Vi är nöjda med stora delar av prestationen men absolut inte med resultatet.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas hemma mot Hertzöga lördagen den 6 maj klockan 13:00.

Statistik
Resultat: 1–0 (1–0).
ÖSK:s målskyttar:
ÖSK:s byten: Gunnarsson ut - Wennberg in (64'), Weinacht ut - Olofsson in (65'), Stråle ut - Törngren in (65'), Andersson ut - Sundqvist in (85').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
4. Clara Heiche
3. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
16. Lisa Bergman
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
12. Karin Weinacht
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
5. Nathalie Sundqvist
8. Matilda Wennberg
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
19. Amelia Olofsson

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908