Tung 3-0 förlust i derbyt mot Västerås

Foto: Bildbyrån / Kenta Jönsson

På tisdagskvällen gästade ÖSK ett regnigt Hitachi Energy Arena för derbymöte med Västerås SK i Superettans fjärde omgång. Hemmalaget tog en tidig ledning redan efter åtta minuter genom Larsson och i den 41:a kom även 2-0 av Sandberg. I andra halvlek tryckte ÖSK på för en reducering men istället kom 3-0 av Gambos i matchens slutskede och ÖSK blev utan mål framåt för fjärde matchen i rad.

Järdler valde att göra en ändring i startelvan jämfört med senaste förlustmatchen mot Brage, Jake Larsson in på bekostnad av David Seger. ÖSK inledde matchen med ett kvickt passningsspel och goda intentioner. Men i den åttonde minuten fick hemmalaget en frispark en bit utanför offensivt straffområde. Bollen slogs in och Walker nickade undan i förstaläget, men inte tillräckligt långt och Max Larsson slog till med en halvvolley som smet in till vänster om Eskelinen och 1-0 VSK. En tung start för det för dagen svartklädda bortalaget.

Lagen turades om att ha bollinnehav och ÖSK kom i sporadiska anfallsförsök men hade svårt att få till det i sista tredjedelen. I den 30:e minuten var det hemmalaget som skapade matchens andra rejäla målchans. Sandberg stångade till sig bollen i en duell med Moro centralt i straffområdet men den grönvite anfallaren skickade bollen utanför efter en snabb vändning och avslut från nära håll. Några minuter senare vaskade ÖSK fram en halvchans efter ett långt inkast som nådde Andrésson i straffområden men hans nick blockades av försvarare på vägen mot målet. Med fyra minuter kvar av första halvlek fick VSK en hörna från vänster som de satte i gång med en kort variant. Bollen lyftes in mot straffområdet och Milleskog misslyckades med att få undan den och istället kunde Sandberg distinkt trycka in 2-0 med vänsterfoten förbi en chanslös Eskelinen. I den 44:e minuten kom ÖSKs bästa målchans så långt. Björnqvist tog sig runt på högerkanten och spelade in en låg boll mot Jake Larsson som avslutade direkt men Fagerström i hemmamålet var snabbt nere och gjorde en fin räddning. Närmre fler mål än så kom inget av lagen efter första 45 och resultatet var således 2-0 när spelarna klev in i omklädningsrummen.

Andra halvlek inleddes men tidig känns för Jake Larsson men hans avslut gick någon meter över målet. I den 54:e minuten hittade Västerås ett fint rull på bollen och spelade sig igenom ÖSK försvaret på ett bra sätt och Burke avslutade inifrån straffområdet men rakt på Eskelinen som kunde göra en välbehövlig räddning. William fick göra en ny bra insats i den 59:e minuten när Max Larsson testade från distans och ytterligare en räddning på Sandbergs skott i den 62:a minuten. Järdler försökte hitta ny energi med ett trippelbyte i den 66:e minuten med Mokédé, Bark och Seger in. Det taktiska draget höll på att ge utdelning direkt efter att Mokédé fått ett kalasläge centralt några meter från mål men Fagerström lyckades göra en vass enhandsräddning. ÖSK fortsatte att trycka på för en reducering och i den 72:a minuten var den väldigt nära. En högerhörna från Dahl skarvades ner framför mål och Moro avslutade i ribban, i andravågen lyfte Walker in bollen mot Milleskog som nickade mot mål men på mållinjen rensade en försvarare undan i sista stund. Närmre en reducering än så kom inte ÖSK. Istället kunde inbytte Abdihakim ta sig in i straffområdet och runda Eskelinen innan han spelade bollen bakåt till en annan inhoppare, Gambos, som retfullt kunde peta in 3-0 förbi Bergmark som försökte kasta sig på mållinjen men utan lycka att rensa undan bollen. Mer hände inte i matchen och slutresultatet skrevs till 3-0 och ÖSK fick därmed lämna planen utan gjorda mål framåt för fjärde matchen i rad.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 30 april kl. 15.00 hemma mot AFC Eskilstuna.

Statistik
Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Max Larsson, Miguel Sandberg & Martin Gambos
Varningar: Gambos, Åslund.
Hörnor: 2-7
Byten ÖSK: Daniel Björnqvist ut – Adam Bark in (66’), Victor Backman ut – David Seger in (66’), Axel Oskar Andrésson ut – Malik Mokédé in (66’), Lucas Schlimon ut – Adi Fisic in (83’).
Byten Västerås: Jaheem Burke ut – Patric Åslund in (74’), Miguel Sandberg ut – Anders Hellblom in (74’), Simon Johansson ut – Jabir Abdihakim Ali in (86’), Olle Edlund ut – Martin Gambos in (86’), Herman Magnusson ut – Umit Aras in (90+4’).
Domare: Magnus Lindgren, Josef Alacam (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Jim Eriksson (fjärde).
Publik: 3437

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Nasiru Moro – Axel Óskar Andrésson
Daniel Björnqvist – Kevin Walker – Lucas Schlimon – Samuel Dahl
Victor Backman – Noel Milleskog – Jake Larsson

På bänken: Dzevlan, Bark, Fisic, Hultqvist, Mokédé, Nicklasson, Seger.

Startelva Västerås
Anton Fagerström
Herman Magnusson – Frederic Nsabiyumva – Alex Douglas
Simon Gefvert – Daniel Ask – Olle Edlund – Max Larsson
Simon Johansson – Miguel Sandberg – Jaheem Burke

På bänken: Tegermark Svensson, Ali, Aras, Aslund, Gambos, Hellbom, Tronét

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908