Seger i bortamatchen mot Älvsjö

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under söndagen spelade ÖSK mot Älvsjö AIK FF på bortaplan i den andra omgången av Division 1 Mellersta. ÖSK inledde starkt och hade mycket boll under den första halvleken. Man var även effektiva på fasta situationer och lyckades göra två mål på hörna innan halvtid. Först genom en nick av Lisa Bergman och sedan en hörna från Emelie Alfedsson som gick direkt i mål. I den andra halvleken bevakade ÖSK sin ledning och länge såg det ut att sluta 0-2. Men i matchens slutskede satte Karin Weinacht sitt första mål i ÖSK-tröjan när hon vackert placerade in matchens sista mål. 0-3 till ÖSK och tre poäng hem till Örebro.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Som helhet så gör vi det tillräckligt bra för att vinna idag och är det bättre laget över 90 minuter. Men i första halvlek skapar vi väldigt mycket chanser och borde kanske gjort något mål till. Sedan har vi även tur med en situation som skulle kunnat sluta i en utvisning på en av våra spelare. Men sett till hela första halvleken så är det vi som har kommandot. Vi är så klart också nöjda med att vi är så effektiva på fasta situationer. På de här två första matcherna har vi gjort tre mål på fasta situationer och det visar att det är ett av våra främsta vapen just nu.

– I andra halvlek tycker jag att vi är rätt svaga i vårt anfallsspel och borde kunna skapa fler chanser för att göra ett mål till. Vi är lite för loja och dåliga i vår spelbarhet när Älvsjö kliver upp lite högre i sin press. Vi har inte riktigt lika mycket boll som i första men har ändå god kontroll på matchen hela vägen.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas mot P18 IK på Mellringe IP lördagen den 22 april klockan 15:00.

Statistik
Resultat: 0–3 (0–2).
ÖSK:s målskyttar: Bergman (37'), Alfredsson (41'), Weinacht (82')
ÖSK:s byten: Olofsson ut - Weinacht in (58'), Bergman ut - Hurtig in (69'), Karlsson ut - Hyttinen in (69'), Karlsson ut - Eklund in (69'), E. Andersson ut - Sundqvist in (88')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
4. Clara Heiche
3. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
20. Rebecka Mannström
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman
19. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
9. Emilia Andersson

Ersättare:
1. Alice Hultman
3. Josefine Eklund
5. Nathalie Sundqvist
12. Karin Weinacht
14. Izabella Hurtig
17. Alva Hyttinen

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908