Delad poäng hemma mot Östersund

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

På påskdagen var det äntligen dags för säsongens första hemmamatch på Behrn Arena och för motståndet stod Östersunds FK. 4344 besökare fick se en jämn match i solskenet. Trots några fina lägen för vardera lagen att avgöra matchen blev det dock en mållös tillställning och delad poäng 0-0.

Efter 0-0 i premiären borta mot Jönköping satsade Järdler på en nästintill identisk startelva, med den skillnaden att Walker startade istället för Bark. ÖSK inledde matchen piggt och skapade tidigt ett par hörnor som oroade gästerna men ingen riktigt het målchans på någon utav dem. I den sjätte minuten kom dock ett superläge efter en frispark i farlig position snett utanför offensivt straffområde. Walker curlade in den mot straffområdet och via nickskarv nära mål utbröt smått tumult och trots att både Bergmark och Andrésson var framme när bollen dansade på mållinjen kunde den till slut blockas till hörna av en bortaförsvarare. I den 18:e minuten ställde gästerna om snabbt ute på vänsterkanten och Amatkarijo vek in mot straffområdet och sköt ett lågt skott som Eskelinen kunde rädda utan problem.

Efter knappa halvtimmen skapade gästerna nästa farlighet efter en hörna, men skottet från nära håll gick högt över. ÖSK hade svårt att åstadkomma något framåt, bolltappen var många på mittplan och gästerna var det klart spelförande laget under resterande del av första halvlek. Några mål blev det dock inte under de inledande 45 minuterna.

Andra halvlek inleddes på klassiskt vis något avvaktande och inget av lagen förmådde att skapa någon farlighet av värde under inledningskvarten. I minut 60 var det gästerna som höll sig framme och Rask avslutade från centralt läge i höjd med straffområdesgränsen men Eskelinen sträckte ut och gjorde en stabil räddning. I den 67:e minuten tog sig Milleskog in i straffområdet och sköt ett skott som blockades av försvarare till hörna. Med 20 minuter kvar gjorde Järdler ett dubbelbyte och Crona samt Fisic fick beträda planen i hopp om att skaka liv i offensiven.

Avslutningskvarten blev ett ställningskrig där inget av lagen tog några större risker och kunde skapa några farligheter fram till slutminuterna då det brann till ordentligt. Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick ÖSK en gyllene chans att avgöra. Milleskog fick ett fritt skottläge i straffområdet och avslutade mot bortre stolpen men Keita stod för en kalasräddning och fredade sitt mål. I den 90:e minuten fick även gästerna ett ypperligt läge att avgöra. En frispark från vänster slogs in nära mål och där nickskarvades bollen i ribbans nederkant och ut. Matchen slutade därmed 0-0 och varsin poäng till de båda Ö-lagen.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Magnus Powell med att berätta hur han såg på matchen, en tuff bortamatch som blev ett rejält ställningskrig. Han var helt okej nöjd med resultatet och tyckte att hans lag gjorde en bra genomförd match framför allt taktiskt. Christian Järdler tyckte att ÖSK kom ut starkt första kvarten, och olyckligt att inte få utdelning under sina bra perioder. Det var mer fight än bra fotboll idag men vi fightas hela vägen och tar över sista kvarten. Han upplevde att hans lag visade både ork och vilja hela matchen ut och att det kunde gått åt vardera håll på slutet och han berömde särskilt Keitas sista räddning på Milleskogs skott som så när gav tre poäng.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 15 april kl. 15.00 hemma mot IK Brage.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: Rask, Adjoumani, Mazur & Stolt.
Hörnor: 9-4
Byten ÖSK: Victor Backman ut – Adi Fisic in (71’), Lucas Schlimon ut – Sebastian Crona in (71’), Kevin Walker ut – Adam Bark in (79’), Daniel Björnqvist ut – Valgeir Valgeirsson in (80’).
Byten Östersund: Jakob Johnsson ut – André Österholm in (79’), Simon Kroon ut – Calvin Kabuye in (79’), Malcolm Stolt ut – Sebastian Karlsson Grach in (85’), Chovanie Amatkarijo ut – André Nader in (90+1’).
Domare: Richard Sundell, Martin Palm (ass.), Alexander Milovanovic (ass.) och Ahmed Abid (fjärde).
Publik: 4344

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Nasiru Moro – Axel Óskar Andrésson
Daniel Björnqvist – Kevin Walker – Lucas Schlimon – Samuel Dahl
Victor Backman – Noel Milleskog – David Seger

På bänken: Dzevlan, Crona, Fisic, Hultqvist, Mokédé, Bark, Valgeirsson

Startelva Östersund
Aly Keita
Cesar Weilid – Myroslav Mazur – Theodore Rask – Yannick Adjoumani
Erick – Mansour Sinyan
Jakob Johnsson – Simon Kroon – Chovanie Amatkarijo
Malcolm Stolt

På bänken: Österholm, Karlsson Grach, Musolitin, Nader, Berg, Ghanoum, Kabuye

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908