Seger i seriepremiären mot RIK Karlskoga

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På långfredagen var det dags för damlagets seriepremiär mot Rävåsens IK Karlskoga på Behrn Arena. ÖSK ställde upp med en startelva som innehåll hela fem nya spelare jämfört med förra säsongen. Redan i den tredje minuten fick Emilia Andersson en chans att sätta dit 1-0 för ÖSK. Detta efter ett inspel från högerkanten men avslutet gick tätt utanför. Istället var det RIK Karlskogas nummer 17 Sara Öjebo som kunde göra 0-1 i den 12:e minuten. Efter målet var det jämnt även om ÖSK hade en stor del av bollinnehavet och skapade ett par halvchanser. På en hörna i den 22:a minuten ropade spelarna och publiken på en straff i ÖSK:s favör men domaren vinkade bort den. En tilltrasslad situation där det var svårt att avgöra om bollen träffade en hand eller inte. 0-1 stod sig till halvtidsvilan. Däremot skulle inte RIK Karlskogas ledningen stå sig länge efter pausen. Redan i den 47:e minuten kunde Lisa Bergman kvittera till 1-1 efter ett fint framspel från Emelie Alfredsson. Dessutom kunde ÖSK även gå upp i ledning i den 54:e minuten. Detta genom en nick ifrån Clara Heiche serverad av en perfekt frispark ifrån Rebecka Mannström. Efter de snabba målen kom RIK Karlskoga aldrig riktigt nära ett kvitteringsmål utan det var ÖSK som styrde större delen av andra halvlek. Därför blev Clara Heiches mål det som fastställde slutresultatet och vinsten med 2-1 i seripremiären för ÖSK.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Premiär är premiär och det är väldigt skönt att få tre poäng. Jag är mest nöjd med att vi i andra halvlek tar kampen mer än vi gjorde i första. Vi är i första lite svaga i det fysiska tillsammans med en del annat också. När vi väl tar den kampen och kliver på mer så tycker jag att vi är mycket bättre i andra halvlek. Så det är skönt att vi lyckades vända i andra. Det betyder mycket att vi hämtade upp. Det bevisar att vi orkar och har moralen att ta oss ur trassliga situationer vilket kommer vara viktigt längre fram. Det är också en lärdom att vi måste ta den fysiska kampen från början för att bli lite skarpare.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas borta mot Älvsjö AIK FF på Älvsjö IP söndagen den 16 april klockan 13:00.

Statistik
Resultat: 2–1 (0–1).
ÖSK:s målskyttar: Bergman (47'), Heiche (54').
ÖSK:s byten: Izabella Hurtig ut - Cornelia Karlsson in (57'), Amelia Olofsson ut - Karin Weinacht in (57') Emilia Andersson ut - Alva Hyttinen in (93').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
4. Clara Heiche
21. Olivia Stråle
3. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
20. Rebecka Mannström
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
14. Izabella Hurtig
16. Lisa Bergman
19. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
9. Emilia Andersson

Ersättare:
1. Alice Hultman
7. Alva Holmqvist
11. Cornelia Karlsson
12. Karin Weinacht
15. Nellie Thörngren
17. Alva Hyttinen

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908