Mållös premiär i Jönköping

Foto: Bildbyrån / Carl Sandin

På måndagskvällen var det äntligen dags för ÖSK att göra premiär i Superettan 2023. För motståndet stod Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Efter en mållös och chansfattig första halvlek hade båda lagen ett par heta chanser var i den andra halvleken men matchen slutade 0-0 och varsin premiärpoäng.

Järdler mönstrade en startelva innehållande bland andra två av säsongens nyförvärv Bark och Backman i anfallsledet. Matchen spelades på naturgräs och trots senaste tidens väderlek bjöds det på en helt okej gräsmatta. Inledningen på matchen präglades av en typisk premiär, en tillknäppt historia med väldigt få målchanser. I den 33:e minuten skapade ÖSK matchens första ordentliga farlighet. Backman fick en dubbelchans men målvakten i hemmalaget gjorde två bra räddningar. Några minuter senare var det Jönköpings tur att hota framåt, Book slog ett inlägg från vänsterkanten och i bortre delen av straffområdet mötte Thorsson med skallen men Dahl blockade bollen till hörna. Farligare än så blev det inte under den första halvleken som slutade 0-0.

Andra halvlek inleddes med en farlig chans för hemmalaget. Ett långt inlägg från höger nådde Abdullah centralt i straffområdet men nicken gick i famnen på Eskelinen som inte släppte någon retur. Några minuter senare fick Book chansen i straffområdet och sköt ett hårt skott men återigen var William på rätt plats. I den 56:e minuten kontrade ÖSK, Seger förde fram bollen centralt, släppte ut på Dahl som lyfte mot bortre stolpen där Backman sånär fick träff med pannan. Minuten senare kom matchens dittills bästa läge när Milleskog ryckte fram centralt och avslutade men skottet blockades av försvarare. I den 61:a minuten var det åter dags för en sylvass ÖSK målchans. Dahl snappade upp en andraboll efter hörna och drog till från strax utanför straffområdet, bollen ven tätt utanför högra stolpen. ÖSK fortsatte att ha en stark period i matchen och Milleskog hade en skarvnick som sånär nådde Larsson som kom framrusande i straffområdet. Med kvarten kvar fick gästernas Eriksson ett bra läge vid bortre stolpen men avslutet utanför. Återstående del av matchen var det två lag som blev något mer försiktiga och slog vakt om poängen. Fler heta målchanser blev det inte och premiären slutade 0-0. En stor eloge till det stora supporterföljet på bortasektionen som stöttade laget ikväll!

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 9 april kl. 17.00 hemma mot Östersunds FK.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: Milleskog, Nikolic, Manns, Dzelili
Hörnor: 3-4
Byten ÖSK: Adam Bark ut – Jake Larsson in (56’), Lucas Schlimon ut – Sebastian Crona in (56’), Victor Backman ut – Malik Mokédé in (82’).
Byten Jönköping: Thorsson ut – Delaveris in (61’), Silverholt ut – Dzelili in (74’).
Domare: Oscar Johnson, Joakim Wik (ass.), Josef Alacam (ass.) och Jovan Krsmanovic (fjärde).
Publik: 2573

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Nasiru Moro – Axel Óskar Andrésson
Daniel Björnquist – David Seger – Lucas Schlimon – Samuel Dahl
Victor Backman – Noel Milleskog – Adam Bark

På bänken: Dzevlan, Crona, Fisic, Hultqvist, Larsson, Mokédé, Nicklasson

Startelva Jönköping
Alexander Nilsson
Jesper Manns – Arvid Eriksson – Alexander Berntsson – Malkolm Moenza
Marko Nikolic – Samuel Adrian
Anton Thorsson – Robin Book – Taylor Silverholt
Pashang Abdulla

På bänken: Baze, Bjurnemark, Celic, Delaveris, Dzelili, Karlin, Strandsäter

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908