Storseger i genrepet mot Sturehov

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Inför nästa veckas seriepremiär spelade ÖSK:s damer idag genrep mot IK Sturehov. I den första halvleken tog ÖSK en tidig ledning genom Emelie Alfredsson. Därefter var det en halvlek med ett svartvitt övertag sett till bollinnehav men trots det lyckades gästande Sturehov skapa ett par heta chanser. Strax innan paus utökade ÖSK sin ledning till 2-0 genom Clara Heiche. I den andra halvleken utökade först till 3-0 genom Amelia Olofsson och sedan även till 4-0 genom Ella Gunnarsson. Sturehov kämpade matchen igenom men det märktes idag att ÖSK spelar i en högre division. Hemmalaget tog hem segern och slutresultatet skrevs till 6-0 efter att Inda Dervisevic och Cornelia Karlsson gjort mål i matchens slutskede.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi är ganska besvikna efter första halvlek och tycker att vi är direkt svaga i många avseenden. Vi leder visserligen med 2-0 i paus och gör mål på de två chanserna vi har i första och det är så klart bra. Men vi är lite för långsamma i att bli spelbara och för långsamma i vår press och återerövring. Det känns som vi lämnar över ansvaret på varandra. Men i andra halvlek höjer vi oss. Vi driver matchen även i första men spelar för mycket i sidled då. Efter pausen ser vi vilka ytor som finns och hotar bakom dem fler gånger. Andra halvlek är klart gidkänd och det känns lovande inför fredagens seriepremiär.

– Överlag tycker jag att försäsongen varit bra. Vi har till stor del fått med oss goda resultat men det bästa är att vi kommit samman som en grupp och att majoriteten blivit bra påkopplade i hur vi vill spela vår fotboll. Vi har även de allra flesta tillgängliga för spel och går nu in i en rolig vecka. Det kommer bli tufft att välja startelva till premiären men det är precis så som det ska vara.

Nästa match för ÖSK:s damlag är seriepremiären mot Rävåsens IK Karlskoga hemma på Behrn Arena. Den matchen spelas nu på fredag den 7 april klockan 17:00.

Statistik
Resultat: 6–0 (2–0)
ÖSK:s målskyttar: Alfredsson (9'), Heiche (45+2'), Olofsson (50'), Gunnarsson (71), Dervisevic (83'), Karlsson (85')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
13. Clara Heiche
21. Olivia Stråle
19. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
20. Rebecka Mannström
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
12. Emilia Andersson
16. Lisa Bergman
15. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
3. Nathalie Sundqvist
5. Josefine Eklund
7. Karin Weinacht
11. Cornelia Karlsson
14. Izabella Hurtig
18. Inda Dervisevic
23. Alva Hyttinen

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908